Güncel
Giriş Tarihi : 30-04-2015 14:30   Güncelleme : 30-04-2015 14:30

Alman Polisinden Selefilere Baskın

Terör eylemlerine karşı alarmda bulunan Alman güvenlik güçleri, eylem hazırlığındaki Selefi terör hücresine baskın düzenledi

Alman Polisinden Selefilere Baskın
Terör eylemlerine karşı alarmda bulunan Alman güvenlik güçleri, eylem hazırlığındaki Selefi terör hücresine baskın düzenledi.
Frankfurt kenti yakınlarındaki Oberursel kasabasında düzenlenen baskında boru yapımı bomba, saldırı tüfeği, ateşlemede kullanılan teknik malzemeler ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Olayı çok yönlü olarak araştıran Frankfurt polisi, Halil D. ve Şenay isimli çiftin sahte isim kullanarak Mart ayında çok miktarda hidrojen peroksit ve alkol satın aldıklarını, patlayıcılarda kullanılan bu malzemeleri satın alanları takip altına alarak hücre evine ulaştıklarını açıkladı.
1 Mayıs’ta yapılacak bisiklet yarışına katılacak sporculara eylem yapmak için hazırlık yaptıklarını ortaya çıkaran özel kuvvetlere bağlı polisler, Halil D.’nin hazırladığı el yapımı bombayı ormanda test ettiğini tespit etti. Eylem hazırlığındaki çiftin kaldığı hücre evine düzenlenen baskında Halil D. ve Şenay isimli kadını göz altına alındı. Olayla ilgili olarak soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü açıklandı. Halil D.’nin El Kaide’ye yakın bir Selefi bir grupla ilişkisi olduğu açıklandı.
adminadmin