Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-01-2021 12:17   Güncelleme : 22-01-2021 12:17

Amaç Santral mi Siyaset mi?

Biyokütle santraline karşı yapılan mitingin amacının santrali protesto etmek değil hükümet karşıyı eylem yapmak olduğu iddia edildi. Eyleme katılanların araçlarına bakıldığında yabancı plakalı ve lüks araçlardan oluşması da olayın Çarşamba dışından organize edildiğini ortaya çıkarmış durumda.

Amaç Santral mi Siyaset mi?

Çarşamba'da yapılmakta olan biyokütle santrali ile ilgili yapılan mitinge katılımın azlığı dikkatlerden kaçmadı. Mitinge vatandaştan çok siyasetçilerin ve beraberinde getirdikleri kişilerin katılmış olması dikkatten kaçmazken Millet İttifakına mensup siysetçilerin ve marjinal sol grupların da mitinge katılımış olması amacının santrali protesto değil de hükümet karşıyı eylem yapmak olduğu iddia edildi. Eyleme katılanların araçlarına bakıldığında yabancı plakalı araçlardan ve lüks araçlardan oluşması olayın Çarşamba dışından organize edildiğini ortaya çıkarmış durumda.

 

AMAÇ SİYASİ İSTİKBAL
Katılımın çok az olduğu ve tamamına yakınının dışarıdan taşınarak gelen kişilerden oluştuğu belli olan mitingde gerek katılımcıların siyasi kimliği gerekse de yapılan konuşmaların içeriğine bakıldığında amacın siyasi istikbal olduğu ortaya çıkmakta. Türkiye genelinde 136 tane biyokütle santrali olduğu ve ülkemizin enerji ihtiyacını karşılaması bakımından kurulmaları zaruret haline gelmiş olan biyokitle santrallerine yapılan muhalefetin amacının ne olduğu kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor.

 

SÜREKLİ SABOTAJ HABERLER YAPILMAKTA
Bitme aşamasında olan santralle ilgili bazı basın yayın organlarının, 'patlama oldu, çevreye zararlı, hayvanlar sütten kesildi' şeklinde yaptıkları gerçeğe uymayan haberlerin amacının ne olduğu da anlaşılamadı. Ortalama bin kişinin ekmek yiyeceği ve bölgeye çok büyük katkısı olacak böyle bir yatırımın  önünü tıkamaya çalışmanın şehre vereceği zarar da ortada. Vatandaşlarımızın bu tür haberlere itibar etmediği de ortada.

Kaynak:Denge Gazetesi

Recep YAZGANRecep YAZGAN