Güncel
Giriş Tarihi : 28-09-2021 10:58   Güncelleme : 28-09-2021 10:58

Amasya şeker fabrikası pancar alımına dualarla başladı!

Amasya Şeker Fabrikası’nın günlük 1.800 ton pancar işleme kapasitesi yapılan yatırım ve yenileme faaliyetleri sonucu bugün itibari ile günlük 6000 ton üzeri pancar işleme kapasitesine ulaştığını belirten Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Mustafa Saatcı; “Bu fabrikayı bizlere kazandıran başta merhum Adnan Menderesi rahmetle yad ediyor, bugüne kadar bu Fabrikaya hizmet eden herkese en kalbi minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Amasya şeker fabrikası pancar alımına dualarla başladı!

Bu yıl pancar bedellerine mahsuben sözleşmede belirtilen ödeme dönemlerinde tesellüm edilen pancar bedelinin %80’ni üreticilerimize nakden peşin olarak ödendiğini kaydeden Saatcı; “ İç Saha pancar ekicilerimize %16 polar ihtiva eden firesi düşülmüş pancarlarına ton başı Devletin açıkladığı 420,00 TL fiyat üzerine 10,00 TL ilave edeceğiz. Bu bedele yaş küspe, ilaç desteği, nakliye primi gibi yan ödemeler ilave edildiğinde ton başı pancar fiyatı 530,00 TL ye ulaşmaktadır. Tüm çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Amasya ekonomisinin tarım başta olmak üzere sanayi ve turizm üzerine yoğunlaştığını belirten Amasya Valisi Mustafa Masatlı; “ Amasya tarımsal hâsıla bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde bir gelire sahiptir. Tarımsal faaliyetlerin ilimizde yoğun bir şekilde gerçekleşmesinde hiç şüphesiz şeker fabrikamızın ve ona bağlı olarak oluşan farklı sektörlerin payı çoktur.” Dedi.

Masatlı; “Tarımsal faaliyetler son 18 yılda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki hükümetler döneminde tamamlanmış ve Ülkemiz büyük bir gelişim ve değişim sürecine girmiştir. Eğitim, sağlık, ulaştırma, savunma sanayi ve diğer alanlarda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da bu dönemde onlarca kalem destek hayata geçirilerek çiftçilerimize ulaştırılmıştır. Suluova Besi Organize Sanayi Bölgemizde yakın zamanda çalışmalarına başlayacağımız 625 dekarlık genişleme alanı faaliyete açılmasıyla hayvancılık yatırımları ve sektördeki istihdam sayısı da artacaktır. Hedefimiz Suluova’mızı ve Amasya’mızı kırmızı etin merkezi haline getirmektir.” Şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların fabrikaya ilk ürün getiren üreticilere hediyeler verilerek plaket verildi.

 

Daha sonra dualar eşliğinde kesilen kurban ile Amasya Şeker Fabrikası'nda 68. pancar alım kampanyası başlatıldı.

 

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Kadir Kayan, Havza Eski Belediye Başkanı Murat İkiz, Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Havzalı İş İnsanı Veli Kurt ile protokol üyeleri, davetliler ve çok sayıda pancar üreticisi katıldı.

 

Program sonrası katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

 

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Havzalı İş İnsanı Veli Kurt yapmış olduğu açıklamada katılımcılara teşekkür ederek; “Fabrikamızın 68. pancar alım kampanyasında bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ve ekmiş oldukları şekerpancarı ile fabrikamızın aynında olarak güvenlerini gösteren tüm üreticilerimiz teşekkür ediyorum. Dün olduğu gibi bu gün ve yarında fabrika olarak her zaman üreten ve ülkemize değer katan çiftçimizin yanındayız.”dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN