Genel
Giriş Tarihi : 26-10-2018 10:37   Güncelleme : 26-10-2018 10:37

Amerikalı Ermeni’den Türk çıkışı!

Osmanlı İmparatorluğunda sadık millet olarak anılan, son dönemlerde İngiltere ve Rusya'nın kışkırtmasıyla Taşnak Ermeniler ayaklanmıştı.

Amerikalı Ermeni’den Türk çıkışı!

Ama halen birçok Ermeni, Ermenistan ve Ermenilerin Türkiye'ye karşı düşman tutumlarını eleştiriyor. Amerika'da ki Ermeniler Türkçe konuşarak dostluk mesajları veriyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletine bağlı Houston kentinde yaşayan Thomas Agopyan, hayatı boyunca Türkiye'ye gelmemiş. Ama çok iyi Türkçe konuşuyor. Houston'da oto tamirciliği yapan Thomas usta Ermenilerin Türklere karşı olan düşman tavrını eleştiriyor. Atilla Altuntaş'a konuşan Thomas Agopyan "Biz Türklerle kardeşiz. İnşallah bir daha kucaklaşırız birlik oluruz. İnşallah yine birlikte yaşarız." diye konuştu.

Ermeni ve Türk şarkılarını dinlediğini belirten Agopyan, Bizim evimizde Ermeniceden çok Türkçe konuşurlardı. Anam Babam Türklerden hiç zarar görmedi. Biz düşman değil kardeşiz." dedi.

74 yaşındaki Agopyan bugüne kadar hiç evlenmemiş. Duvarda halen Osmanlı İmparatorluğunu haritası bulunan Thomas Agopyan'ın boynunda haç işareti dikkat çekiyor.

Abdpost - Atilla Altuntaş

adminadmin