Güncel
Giriş Tarihi : 14-05-2015 11:00   Güncelleme : 14-05-2015 11:00

ASELSAN yetkilileri, Turhal Makine Fabrikası'nda incelemelerde bulundu

TOKAT (AA) - ASELSAN yetkilileri Ali Rıza Kılıç, Mutlu Turgut ve Hüseyin Cahit Demir, Tokat'ın Turhal ilçesindeki Makine Fabrikası’nda incelemelerde bulundu

ASELSAN yetkilileri, Turhal Makine Fabrikası'nda incelemelerde bulundu

TOKAT (AA) - ASELSAN yetkilileri Ali Rıza Kılıç, Mutlu Turgut ve Hüseyin Cahit Demir, Tokat'ın Turhal ilçesindeki Makine Fabrikası’nda incelemelerde bulundu.

Kılıç, Turgut ve Demir, fabrikayı gezerek,  Fabrika İmalat Müdürü Özgür Tokmak'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. ASELSAN yetkililerine, Tokat Valisi Cevdet Can, Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AK Parti Turhal İlçe Başkanı Abdullah Ay, Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Altun ve Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz da eşlik etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Tokat milletvekili adayı Celil Göçer, Ankara’daki çalışmaları sonucunda ASELSAN’la bir görüşmeleri olduğunu belirterek, "Turhal’da Makine Fabrikasını yerinde görmek üzere davet etmiştik kendilerini. Bugün teknik heyet gelip fabrikamızda incelemelerde bulundular. Oldukça faydalı bir inceleme oldu" dedi.

Fabrikanın 1934 yılında kurulduğunu, ilçe ve kent ekonomisine ciddi katkıları olduğunu dile getiren Göçer, "Biz, fabrikanın eski verimli olduğu, faydalı olduğu, pek çok insanımızın çalıştığı günlere dönmesini arzu ediyoruz. Bu anlamda ASELSAN’la işbirliği yapma arzusundayız. ASELSAN teknik heyeti bu konuda incelemelerini tamamladı. Ankara'da değerlendirecekler. Konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

adminadmin