Güncel
Giriş Tarihi : 31-07-2021 11:43   Güncelleme : 31-07-2021 11:43

Aşı kampanyası başlatıldı

Samsun’da Covid-19 aşılama oranının yüzde 75'e ulaşması amacıyla ‘Hedef 1 Günde 55 bin 555 Aşı’ kampanyası başlatıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kampanyayı çok önemsediklerini belirterek tüm vatandaşların aşı olma noktasında tereddüt etmemelerini istedi.

Aşı kampanyası başlatıldı

Samsun'un aşı haritasında renginin sarıdan, maviye dönmesini sağlamak amacıyla Valilik koordinasyonunda ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan ‘Hedef 1 Günde 55 bin 555 Aşı’ kampanyası başlatıldı. 17-24 yaş grubundaki gençlerin yoğun katılımının sağlanmasının da hedeflendiği kampanyanın katkısıyla Covid-19 aşılama oranının yüzde 75'e ulaşması hedefleniyor. Kampanya kapsamında Samsun'un 55 noktasında ‘aşı durakları’ oluşturuldu. Aşı konusunda oluşan tedirginliklerin giderilmesini sağlamak amacıyla ‘Aşı Bilgi ve Danışma Hattı’nın etkin kullanımı ile 'Alo Aşı' uygulaması da aktif hale getirildi. Öte yandan kampanya gençlerin katılımını sağlamak için 17-24 yaş gurubundaki katılımcılara çekilişle bisiklet, Samsunspor forması, ücretsiz ulaşım, restoran ile iş yerlerinden indirim gibi hediyeler verileceği belirtildi.

Kampanyanın açılış programı Cumhuriyet Meydanı Tramvay İstasyonu'nda gerçekleştirildi. Programa Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Programda konuşma yapan Başkan Demir,  Covid-19’a karşı 1,5 yılı aşkın süredir çok ciddi bir mücadele verildiğini söyleyerek “Bir günde 55 bin 555 aşı kampanyasında sayın valimizin öncülüğünde birlikteyiz. Bunu çok önemsediğimizi, çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Geçmişteki mücadelede aşı yoktu. O aşı yokken ki mücadele psikolojisini hep birlikte yaşadık. Özellikle Büyükşehir Belediyesi olarak bizim de çok büyük bir mücadelemiz oldu ama Sağlık İl Müdürlüğü’müzün şahsında da tüm sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum, şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Başkan Demir, kısıtlamaların yoğun olarak uygulandığı dönemden sonra vaka sayılarında ciddi bir düşüş olduğunu ancak son günlerde tekrar bir tırmanışın yaşandığını belirterek “Aşının çok büyük bir koruyuculuğu var.  Maviye dönmek konusunda da Samsun olarak ön planda olmak istiyoruz. Dolayısıyla bu kampanyayı çok önemsediğimizi ifade ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın aşı noktasında tereddüt etmemelerini ki, bunu da bir hediyeyle de bir anıya dönüştürme noktasında bir gayretimiz var. Ümit ediyorum bu hedefimize ulaşmalıyız. Kısa sürede de bölgenin merkezi olan şehrimizi bu konuda da öncü yaparız. Farkındalık oluşturma noktasında da şehrimizden, bölgemize ve ülkemize ciddi bir mesaj vermiş oluruz” dedi.

 


 

Recep YAZGANRecep YAZGAN