Eğitim
Giriş Tarihi : 29-01-2021 06:44   Güncelleme : 29-01-2021 06:44

Atakum AİHL' de HZ. Peygamberin Eğitim Anlayışı

Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi; ÖGEP kapsamında, bir sunum gerçekleştirdi.

Atakum AİHL' de HZ. Peygamberin Eğitim Anlayışı

Çevrimiçi şekindeki sunumla ilgii; okulun web sayfasından yapıan açıklamalar şöyle :

" ÖGEP kapsamında program konuğumuz OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz ÜNAL...

Öğretmen Gelişim Programı (ÖGEP) kapsamında 27 Ocak 2021 akşamı OMÜ Retktörü Prof. Dr. Yavuz ÜNAL, "Hz. Peygamberin Eğitim Anlayışı" konulu program çerçevesinde;

1-Yaşantısıyla örnek olmak,

2-Muhatabını dikkate almak,

3-Kişi algısına göre yöntem belirlemek,

4-Kapsayıcı ve kuşatıcı bir dil kullanmak

5-Bilgiyi içselleştirmek, gibi başlıkları zihnimizde derinleştiriken "Hz. Peygamberin İletişim Yöntemleri :Mizah, uyarı, nasihat, suskunluk vs." ifadesiyle yöntem konusunda bir usül sunmuştur.

"Öğretmenin öğrenme süreci biterse çöküş başlar." diye belirten ÜNAL, "Eğitimcilerin eğitimlerinin sürdürülmesi gerekir." demiştir. Prof. Dr. Yavuz ÜNAL, "bilgiyi sunma biçimi ve kendini geliştirmenin sürekliliği"nin iyi bir öğretmen olarak olabilmenin/kalabilmenin kriterleri olduğunu belirtmiştir. Son olarak; "Bugünkü zorlayıcı şartlarla beraber eğitim süreci ve öğretmenliğin mecburi olarak dijital bir değişim içerisinde olduğu belirtilirken öğretmenlerimizin de çağın bu gerekliliklerinin gerisinde kalmaması gerekir." ifadesiyle program sona ermiştir.

Öğretmenlik anlamda sürekli beslenmenin gerekliliği, özellikle salgın dönemi eğitim anlayışının ve öğretmenlik becerilerinin değişimi konusunda daha da görünür hale gelmiştir. ÖGEP kapsamındaki bu programın mesleki gelişimimiz ve beslenmemiz açısından güzel bir program olduğunu ifade ediyor, başta Prof. Dr. Yavuz ÜNAL olmak üzere emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Haber : Oktay ZERRİN- Samsun

Recep YAZGANRecep YAZGAN