Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-11-2018 16:04   Güncelleme : 01-11-2018 16:04

Atakum Anadolu İHL Öğrencileri TED Projesi İçin Gittikleri İtalya’dan Döndü

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Erasmus+KA2 “Be interesTED” “İlgili ol” projesi için gittikleri İtalya programından döndüler.

Atakum Anadolu İHL Öğrencileri  TED Projesi İçin Gittikleri İtalya’dan Döndü

2017 yılında uygulamaya başlanan “Be interesTED”  projesinin dördüncü toplantısı İtalya’nın  Milano kentinde yapıldı. Namık Karamancı Fen Lisesi ile birlikte Letonya, İtalya Almanya, Portekiz ve Çek Cumhuriyetinden ortaklarıyla uygulanan proje 21-27 Ekim tarihleri arasından gerçekleştirildi. 

Türkiye’de marka okullar arasında yer alan , bir çok projede başarıları ile isminden söz ettiren Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi,  İtalya’da gerçekleşen “Be interesTED”  projesinin çalışamalarına  5 öğrenci ve 2 öğretmenle katılarak önemli deneyimler kazandı.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje sorumlusu Gülsüm Ünsal ve İngilizce Öğretmeni  Emrah Gündoğdu :   6 Ülkeden 16 Öğretmen ve 50 civarında öğrencinin katıldığı proje, öğrencilerin bağımsız bir şekilde İngilizcelerini geliştirebilmelerine imkan verirken, TED konuşmaları öğrencilerin sadece dinleme becerilerini değil aynı zamanda telaffuzlarını, kelime bilgilerini, dil bilgilerini, yazma ve sunum becerilerini geliştirmelerine de yardım eder. “YouTube kuşağı”olarak da tanımladığımız günümüz gençleri de bu konuşmaları oldukça motive edici ve ilham verici olarak değerlendirmektedir.  Bu proje sayesinde TED  konuşmalarını Avrupa boyutuna taşıdık. Bir hafta boyunca kişisel gelişimimiz için önemli olan pek çok etkinliğe katıldık. İtalyan ailelerin yanından kalarak İtalyan kültürünü tanıma fırsatımız oldu. Yeni arkadaşlıklar edindik ve büyük kazanımlarla ülkemize döndük. Bize bu fırsatı sunan okulumuza teşekkür ederiz. 

“Be interesTED” “İlgili ol” projesi kapsamında İtalya’ya giden Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, program ile ilgili deneyimlerini aktardılar.

Melih Gül: Geçen haftayı projenin bir parçası olan Italya da geçirdik.Orada yerli aileler ile kalmak bizlere çok şey kattı.  Bu süre zarfında gerek kültürel gerek sosyal konuldarda farklılıklar ve zenginlikleri görebildik. Yani projenin amaçlarından biri olan "Cultural Exchange" yani kültürel değişim başarıyla gerçekleşti. Öğretmenlerime bu şansı bana tanıdıkları için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Feride Yılmaz: İtalya gezisi hem bireysel hem de sosyokültürel açıdan bizim için çok verimli ve bir o kadar da eşi bulunmaz bir deneyim oldu. Farklı ülkelerden öğrencilerle ortak bir amaç doğrultusunda bir araya gelmek ufkumuzu açtı. Ayrıca 1 haftalık süreç içerisinde yapılan Ted konuşmaları ve hayali bir ülkede ortaya çıkan mülteci problemini konu alan My Ted city oyunu dahil düzenlenen pek çok etkinlik özgüvenimizi arttırırken; iletişim, başka bir dilde kendini ifade etme, takım çalışması gibi becerilerimize katkıda bulundu. Bu bağlamda hem İtalya gibi harikulade bir ülkeyi gördüğüm ve oradan asla unutmayacağım arkadaşlar edindiğim için çok mutluyum hem de bu deneyimin bana kazandırdıklarının uzun dönemde pek çok getirisi olacağına kalpten inanıyorum. Son olarak bunların hepsinin gerçekleşmesi için çalışan başta projede görevli öğretmenlerimiz olmak üzere herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Projenin bir sonraki toplantısı Almanya’da gerçekleşecek.

adminadmin