Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-02-2021 07:27   Güncelleme : 25-02-2021 07:27

Atakum Belediyesi Hacizleri İstinaf Mahkemesi’ne Taşıdı!

Atakum Belediyesi, ek hizmet binalarına önceki aylarda gelen haciz kararını İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı.

Atakum Belediyesi Hacizleri İstinaf Mahkemesi’ne Taşıdı!

Samsun İcra Dairesi tarafından, satışa konu kamu hizmet alanlarının 2’sinde kıymet takdiri talebi reddedildi. Aynı reddin diğer hizmet alanlarıyla da ilgili verilmesi beklenirken son sözü İstinaf Mahkemesi söyleyecek.

 

Atakum Belediyesi’nin geçmiş borçları nedeniyle yurttaşlara hizmet sağladığı ek hizmet binaları olan taşınmazlara ocak ayında haciz kararı verilmişti. Belediye avukatları, belediye kanununda yer alan “Belediyenin kamu hizmetinde fiilen uygulanan mallarıyla belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim, harç vergileri haczedilemez” maddesine istinaden ‘haczedilemezlik şikayeti’ni yerel mahkemeye iletti. Şikayeti yerel mahkeme tarafından kabul edilmeyen Atakum Belediyesi de bu defa şikayetini İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı.

 

BİLİRKİŞİ TALEP EDİLDİ

Yargıtay kararlarında taşınmazların mahkeme tarafından bilirkişi heyetiyle keşif yapılarak fiili olarak kamu hizmetinde kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesi gerektiği belirtilen dilekçede, yerel mahkemenin kararının kaldırılması ve kamu hizmeti veren binaların keşif edilerek dosyanın yeniden yerel mahkemeye gönderilmesi talep edildi.

 

KAMU HİZMETİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Samsun İcra Dairesi, Atakum Belediyesi’ne ait, Taflan’da bulunan Atakum’un sokak ve kaldırımlarında kullanılan kilitli taş parke üretim tesisi ve Mimarsinan Mahallesi’nde bulunan nikah salonu, sanat, kültürel ve eğitim faaliyet alanı, konferans salonu, düğün salonu olarak yurttaşlara hizmet veren ek hizmet binalarında yaptığı incelemede, ilgili binaların kamuya hizmet verdiğini tespit ederek kıymet takdiri talebini reddetti. Her iki ek hizmet binasının satışıyla ilgili son kararı ise İstinaf Mahkemesi verecek. Atakum Belediyesi’nin haczedilemezlik şikayetine konu olan diğer kamu hizmet alanlarıyla ilgili de karar bekleniyor. Bu taşınmazların içerisinde bir adet su deposu, sosyal ve kültürel tesis alanı ve yerel hizmet faaliyet alanı yer alıyor.

 

ARSALARA SATIŞ KARARI

Diğer yandan, Atakum Belediyesi’nin geçmiş borçlarına karşılık kamu hizmet alanı dışında kalan taşınmazlarına da satış kararı alındı. Atakum sınırları içerisindeki çeşitli konumlarda, çeşitli büyüklükteki arsalar Samsun İcra Dairesi tarafından açık artırma usulü ile satışa çıkarılmasına karar verildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN