Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-09-2020 09:03   Güncelleme : 25-09-2020 09:03

Atakum Belediyesinin Bir İhalesi Daha İptal Edildi!

Bir önceki ihalesi usulsüzlüğü nedeniyle iptal edilen Atakum Belediyesi’nin yaptığı son Çöp Toplama İhalesi de, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edildi.

Atakum Belediyesinin Bir İhalesi Daha İptal Edildi!

Atakum Belediyesi tarafından yapılan ve geçtiğimiz günlerde sonucu açıklanan Çöp Toplama İhalesi, en uygun teklifi veren firmanın ilginç nedenlerle elenmesinden ve işin son 12 aydır açık ihale yapılmadan pazarlık usulüyle aynı firmaya yüksek meblağlarla yaptırılmasından dolayı akıllarda soru işaretleri oluşturmuştu. 6 ay önce yapılan ihale, usulsüzlüğü nedeniyle kamu ihale kurumu tarafından iptal edildikten sonra, geçtiğimiz günlerde yapılan son ihale de bugün Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildi.

 

USULÜNE UYGUN BİR İHALE YAPMAYI 12 AYDIR BECEREMEDİ

Atakum Belediyesi, 12 aydır yüksek bir meblağ ile aynı firmaya ısrarla verilen çöp toplama işi için usulüne ve hukuka uygun bir ihale yapmayı bir türlü beceremedi. Atakum Belediyesi’nin, çöp toplama işini 12 aydır ısrarla ve fahiş fiyatla aynı firmaya yaptırması akıllarda soru işaretleri oluştururken, son ihaleye en düşük teklifi veren firmanın pazarlık usulü verilecek iş için davet edilip edilmeyeceği de merak konusu.

 

BU KEZ KİM NE KADARA YAPACAK?

Atakum Belediyesi’nin yeni bir ihale yapması için ortalama 3 ay gibi bir süreye ihtiyacı var. Bu süre zarfında yeni ihale yapılına kadar, işin yine pazarlık usulüyle bir firmaya verilmesi bekleniyor. Açık ihale yapılana kadar geçen sürede Atakum Belediyesinin temizlik hizmeti alımı için yapacağı pazarlık usulü ihaleye düşük teklif veren firmaların çağırılıp çağırılmayacağı, merak konusu olurken, son ihalede en uygun teklifi veren firmanın, pazarlık usulü olacak olan ihaleye davet edilmek için bir dilekçe verdiği de elimize ulaşan bilgiler arasında.

Recep YAZGANRecep YAZGAN