Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-05-2020 15:27   Güncelleme : 07-05-2020 15:44

Atakum Belediyesi’nin temizlik ihalesini iptal ettiren firma konuştu

“Benim olduğum yerde hukuksuzluk, kanunsuzluk, usulsüzlük” olmaz diye haykıran Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, iptal edilen ihaleye katılan firmaya aynı işi bu sefer de pazarlık usulü yani, 90 günlük aralıklarla vermeye devam ediyor.

Atakum Belediyesi’nin temizlik ihalesini iptal ettiren firma konuştu

İHALE İPTAL OLMASINA RAĞMEN AYNI FİRMAYA AYNI İŞİ PAZARLIK USÜLÜ VERDİLER!

Atakum Belediyesi’nin 03 Mart 2020 tarihinde Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün araç kiralama (şöförsüz ) hizmeti ihalesine katılan Kalemat Vinç temizlik Peyzaj San Tic Ltd Şti, ihaleye yerleştirilen ve işi adrese teslim hale getiren bir madde sebebiyle ihaleyi kazanamadı.

Kalemat Vinç temizlik Peyzaj, ihaleyi Birbey firmasının alabilmesi için şartnameye konulan, öz mal yani araç parkurundaki araçların kendi malı olması maddesine itiraz etti.

Kamu İhale Kurumu, Kalemat Vinç temizlik Peyzaj’ın itirazını haklı buldu.

Çünkü Atakum Belediyesi ihaleyi Birbey’e verebilmek için araç parkurunda sahip olduğu  özelikli araçları şartnameye koymuştu.

Kalemat Vinç temizlik Peyzaj yetkilisi İsmail Takak, ihaleye itirazın sebebini şöyle izah ediyor;

“Burada rekabeti engelleyici bir durum vardı.

Atakum Beleidyesi, katılımcı firmaların önünü keserek yüksek karlı bir şekilde Birbey’e verdi. Biz buna itiraz ettik ve kamu ihale kurumuna firmamız itiraz ederek bu ihaleyi iptal etti.

 

FİLM BUNDAN SONRA BAŞLADI

Kalemat Vinç temizlik Peyzaj yetkilisi İsmail Takak asıl olayların ve haksızlık, hukuksuzluk ve usulsüzlüğü bunundan sonra başladığını belirterek, “Atakum Belediyesi, aynı işi 90 gün süre ile iki seferde pazarlık usulü ihaleye çıkararak aynı firmaya veriyor. Şimdiye kadar iki tane pazarlık usulü sözleşme yaptılar. Süre dolunca birüçüncüsünü yapacaklar.

Şimdi sorumuz şu; İhaleye biz de katılmış olmamıza ve uygun fiyat teklifi vermemize rağmen bizi ve hiç bir firmayı davet etmeyerek el altından ‘Biz yaptık oldu’ mantığıyla Birbey Firmasına ve ortak girişim yaptığı aynı firmaya rekabet ortamı sağlanmadığı halde ihale direk verilerek yine kamu zararı oluşturmuş olmuyor musunuz? Bu usulsüzlük değil mi, bu yolsuzluk değil mi, bu adaletsizlik değil mi” diye soruyorç

KARŞILARINA RAKİP OLARAK ÇIKMAMIZA ENGEL OLUNUYOR!

Kalemat Vinç temizlik Peyzaj yetkilisi İsmail Takak Akasyamhaber’e yaptığı açıklamarına şöyle devam etti;

Atakum Belediyesi Birbey firmasına belediyenin işlerini rakipsiz olarak vermektedir.

Birbey firması Amasya Belediyesi’nde de aynı iş ile ilgili yine belediye tarafından korunmakta ve işler yüksek kazançlı bir şekilde kendisine verilmektedir.

Bu iki belediye arasında aynı iş konusu olduğundan çalıştırdığı araçları iki belediye arasında bir şekilde çalıştırarak ve bu işten yüksek kazançlar sağlayarak ve her iki belediyede de gizli bir el sayesinde korunarak yüksek kazançlı işler verilmekte ve bizim gibi bu işi yapan diğer yüklenici firmalara hiç bir şekilde ihaleye davet edilmeyerek ihale kanunu ihlal ediliyor.

Amasya Belediyesinin aynı Atakum belediyesinde olduğu gibi aynı işle ilgili yapmış olduğu ihale sonucunda Birbey-Yeni Vizyon-Mec ortak girişimi 22.392.000,00 tl teklif verdi, bizim firmamız kale mat vinç temizlik ltd şti 14.958.000,00 tl fiyat teklifi verdiği halde hiç bir açıklama yapmadan bizi eleyerek işi Birbey-Yeni Vizyon-Mec ortak girişimi 22.392.000,00 tl bedelle ihaleyi verdi.

Hem atakum belediyesi hem de Amasya Belediyesinde Birbey-Yeni Vizyon-Mac ortak girişimi firmaları rakipsiz bir şekilde ihaleleri kendilerine verilmekte ve yüksek kazanç sağlatılarak burada kamu zararı oluşturmaktadırlar.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN