Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-01-2021 06:37   Güncelleme : 22-01-2021 06:37

Atakum İskele Camii Bu Şehri Güzelleştirir!

Samsun Atakum Sahilinde İSKELE CAMİ ve Belirli Aralıklarla MESCİT Yapılmasını Talep Ediyoruz...

Atakum İskele Camii Bu Şehri Güzelleştirir!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına,

Atakum ilçesinde ikamet eden Samsun sevdalısı eğitimcileriz. Sosyal medya üzerinden iyilik, güzellik adına, Yeniden Büyük TÜRKİYE sevdası adına birbirlerini motive etmek için bir araya gelen ATAKUM DİRİLİŞ GRUBU üyeleriyiz.

Kitapla Yeniden Diriliş KİTAP&KAHVE projesi yürütücüleriyiz. Gayemiz bir gönüle dokunmak, adanmış eğitimciler olma yolunda yürümek ve çevremizde bir iyilik iklimi oluşturmaktır.

Samsun Atakum Sahili, gencinden yaşlısına tüm halkın her gün uğradığı, şehirle bütünleştiği; tüm Atakumlunun yürüyüş yolu, özçekim alanıdır. Sadece denize girilen bir yer değil buluşma alanıdır. Her kesime hitap eden kâfelerle meşhurdur.

Samsun'un en büyük, en çok kullanılan ATAKUM SANAT MERKEZİ buradadır. İki tane iskele, alışveriş merkezi buradadır. Her kesime hitap eden kafeler, kitap & kahveler, nezih restaurantlar, çocuk parkları, yürüyüş- bisiklet yolları vb. Sahili hayatın merkezi haline getirmiştir. Bu yüzden tüm Atakumlunun, Samsunlunun hatta Karadenizlinin uğrak alanında CAMİ ve MESCİT olmalıdır.

25 km'lik insanların en çok tercih ettiği sahil kesiminde hiç MESCİT, CAMİ bulunmamaktadır. Acilen bu eksikliğin giderilmesini talep ediyoruz.

İskele ve AVM yakınlarına büyük CAMİ belli aralıklarla da MESCİT yapılması ATAKUM ilçemizin mimari görünümünü güzelleştirecek, MEDENİYETİMİZ değerlerini yansıtacaktır. Halkın tümünün sahilden yararlanmasını kolaylaştıracaktır.

Her sahil planı yapıldığında! Bekleyelim! “Namaz kılacak yer yok Namazımızı kılıp çıkalım.” ya da “Akşamın en güzel saatlerinde Namazımız geçiyor dönelim” demek zorunda kalan

Atakumlular adına toplanan 1500 imza ile birlikte Büyük İskeleye İSKELE CAMİ, Golf sahasının Atakum tarafında ki parka SAHİL CAMİ, gençlik merkezi ve AVM olduğu için küçük iskelenin Samsun tarafına GENÇLİK CAMİ ve Marina bölgesine bir  GÜN BATIMI CAMİ yapılmasını; ayrıca uygun bölgelerde MESCİT yapılmasını talep ediyoruz.

Gereğini arz ederiz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN