Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-08-2021 10:26   Güncelleme : 09-08-2021 10:26

Atakum’a Devlet Hastanesi Neden Yapılamıyor!

Yaklaşık 250 bin nüfusuyla Türkiye’nin bir çok ilinden büyük olan Samsun Atakum ilçesinde bir devlet hastanesi ihtiyacı olmasına rağmen Sağlık Bakanlığına bağlı bir ek hizmet binasıyla ihtiyaca cevap verilmeye çalışıyor.

Atakum’a Devlet Hastanesi Neden Yapılamıyor!

Samsun Gümüşhane Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Mustafa Seven, 2018 de açılan Eğitim Araştırma hastanesi ek hizmet binasının sadece gündüz mesai saatlerinde hizmet verdiğini belirterek Atakum’a bir devlet hastanesinin zaruret olduğuun belirtti.

Seven, “Bu ek hizmet binasında geceleri hizmet verilmediği için mesai saati dışında sağlık problemi yaşayanlar ya OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine ya da diğer ilçelerdeki Hastanelere gitmek durumunda kalıyorlar. Ya da özel hastanelere başvurarak sağlık hizmeti almaya çalışıyorlar. Çocuk ateşlendiğinde veya acil bir durumda ne yapacağımızı şaşırıyoruz” diye yazdı.

NEDEN 24 SAAT ÇALIŞMIYOR

SAMGÜDEF Başkanı Dr. Mustafa Seven federasyonun sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda şunları kaydetti;

“On binlerce insanın yaşadığı güzel ilçemiz Atakum’da; bir devlet hastanesi yapılana kadar bu ek hizmet binasının neden “24 saat poliklinik hizmeti  verecek şekilde çalıştırılmadığı” sorusunu çok sık duyuyorum.

ATAKUM’DAKİ EĞİTİM ARAŞTIMA HASTANESİ EK HİZMET BİNASININ 24 saat üzerinden poliklinik hizmeti vermesi ve enjeksiyon  pansuman gibi işlemlerin yapılmasını kendi ailem ve sivil toplum kuruluşu başkanı olarak Atakum’ da yaşayan ve bu konuyu tarafıma aksettiren kardeşlerim adına ilgililerden talep ediyorum”

Recep YAZGANRecep YAZGAN