Genel
Giriş Tarihi : 05-02-2018 09:55   Güncelleme : 05-02-2018 09:55

ATO’dan Yerli Ve Milli Üretim Konferansı

​Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) düzenlediği Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: “Yerli ve Milli Üretim” Konferansı, yarın (6 Şubat 2018) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

ATO’dan Yerli Ve Milli Üretim Konferansı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesinde düzenlenen konferans 09.30’da açılış konuşmaları ile başlayacak. Açılış konuşmalarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkanı Gürsel Baran ve ATO Kamu Alımlarında Yerli Katkı ve Ticari İşbirliği Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Musa Pireci yapacak.

ATO Kamu Alımlarında Yerli Katkı ve Ticari İşbirliği Özel İhtisas Komisyonu tarafından organize edilen konferansta, “Yerli Üretim ve Sanayide Teknolojik Dönüşüm İçin Kamu Alım Mekanizmaları”, “Enerji, Sağlık ve Ulaştırma Sektörlerinde Kamu Alımları”, Kamu Alımları Sanayici İçin Fırsat mı Tehdit mi?” ve “Yerli ve Milli Üretim Hamlesi” başlıklı dört oturum gerçekleştirilecek.

Oturumlarda, Maliye Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü, Teknoloji Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün üst düzey yöneticileri ile enerji, haberleşme, ulaşım ve tıbbi cihaz sektörlerinin temsilcileri konuşacak.

Konferansa, ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları, üniversite rektörleri, ilgili bölümlerin dekanları, akademisyenleri, üniversite öğrencileri, teknokentler, teknoloji geliştirme bölgeleri, ar-ge merkezleri, sivil toplum kuruluşları ve üretici firmalar davet edildi.

BARAN: “YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM OLMADAN KALKINMA OLMAZ”

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konferansı, kamu alımlarında yerlileşmeyi ve teknoloji transferini teşvik etmek, kamu alımları yoluyla yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Yerli ve milli üretim olmadan kalkınma olmaz” dedi. Yerli ve milli üretimin ekonominin büyümesi için kaldıraç olduğunu vurgulayan Baran, “Yerli ve milli üretim, istihdam, ihracat ve büyüme demektir. Dışarıya bağımlı olmayan güçlü bir ekonomi için ‘yerli ve milli’ üretim diyoruz” dedi. Baran, kamu alımlarında yerli ve milli üretime pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

adminadmin