Güncel
Giriş Tarihi : 29-07-2020 12:44   Güncelleme : 29-07-2020 12:44

Azerbaycanlı Kardeşlerimizin İşgal Altındaki Topraklarını Kurtarma Çabalarına Destek Veriyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni’ne video konferans yöntemiyle bağlanarak, katılımcılara hitap etti.

Azerbaycanlı Kardeşlerimizin İşgal Altındaki Topraklarını Kurtarma Çabalarına Destek Veriyoruz!

Türkiye olarak, hak, hakikat, adalet ve barış uğrunda verdikleri mücadeleyi sürekli daha ileri taşımaya kararlı olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müdahil olduğumuz her meselede, işte bu perspektifle hareket ediyoruz. Suriye’de nasıl mazlumların feryatlarına bigâne kalmadıysak, Libya’da da ülkenin meşru yönetiminin iş birliği çağrısını cevapsız bırakmadık. Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarma ve vatanlarını savunma çabalarına da aynı anlayışla destek veriyoruz” dedi.

 

“Kendileri bin yıl önceki, 500 yıl önceki hesapları bir türlü kapatamayıp, bizden 100 yıl önceki haksızlıkları daha öteye taşıma çabalarına sessiz kalmamızı bekleyenlere verecek cevabımız elbette olacaktır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Her mücadele istenildiği gibi sonuçlanmayabilir. Ama mücadele etmeyen zaten baştan teslim olmuştur, kaybetmiştir, zelil duruma düşmüştür. Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz milletimiz ise tarihinin hiçbir döneminde mücadeleden kaçmamıştır. Bugün de kendimiz ve dostlarımız için siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik hangi alanda ne tür bir mücadele gerekiyorsa onu vermekte en küçük bir tereddüdümüz olmaz, taviz de vermeyiz. Hep dediğimiz gibi; Başaramayacaksanız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Bu milleti teslim alamayacaksınız. Şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu vatanının tek karış toprağını bile karanlık emellerinizle kirletemeyeceksiniz. Çünkü artık karşınızda, eski zayıf ve ürkek ülke değil, büyük ve güçlü Türkiye hedefi yolunda, son ferdine kadar canı dâhil tüm varlığını ortaya koyarak yürüyen bir devlet var.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN