Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-11-2017 14:47   Güncelleme : 24-11-2017 14:47

Azeri Sanatçı Terlan Nur Yaşar Tedavi için Azerbaycan'dan Samsun'a Geldi

​Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nin “TİP 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) ve Obezite Hastalığı’na teslim olmayın tedavi olun çağrısı Dünya’nın dört bir yanından duyulmaya devam ediyor.

Azeri Sanatçı Terlan Nur Yaşar Tedavi için Azerbaycan'dan Samsun'a Geldi

Azeri Sanatçı Terlan Nur Yaşar, Tip 2 Diyabet'ten ( Şeker Hastalığı) kurtulmak üzere Samsun'a geldi. Yaşar, Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniği Başkanı  Op. Dr. Muzaffer Al'ın gerçekleştirdiği operasyonla tedavi olacak. 

TİP 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) ve Obezite Hastalığına teslim olmayın tedavi olun çağrısı ile sadece Türkiye'den değil dünyanın dört bir yanından gelen hastalara şifa dağıtan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Türkiye'nin ve Samsun'un sağlık turizminde büyük katkı sağlamaya devam ediyor.

Alanında yetenekli ve tecrübeli akademik kadrosu ve sağlık ekibiyle, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden çalışmaları ile "Metabolik Cerrahi ve Tip 2 Şeker Hastalığı" alanında sadece Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Adana'ya kadar değil başta Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, Katar, Rusya, İsviçre, Belçika olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen hastalara şifa dağıtan, Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniği, Op.Dr Muzaffer Al başkanlığında oluşturulan ekip sayesinde %93 oranında hastaların insülin ve ilaçlarından kurtulmasını sağlıyor.

7 yıldır şeker hastası olan sanatçı Terlan Nur Yaşar da Azerbaycan devletinin desteğini alarak Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) tedavisi için Metabolik Cerrahi ameliyatı olmaya karar veriyor. Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniğine başvuran Terlan Nur Yaşar'a yapılan muayene ardından ameliyat kararı alınıyor.

Konuyla ilgili olarak Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu, Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniği Başkanı  Op. Dr Muzaffer Al, Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen ve Azeri Sanatçı Terlan Nur Yaşar düzenlenen basın toplantısında yapılacak olan operasyon hakkında bilgi verdiler. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, "Sayın basın mensupları toplantımızı hoşgeldiniz. Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Metabolik Cerrahi ve Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) ile ilgili Azerbaycan'dan Samsun'a gelen Terlan Nur Yaşar isimli sanatçımız aramızda kendisi 7 yıldır Tip 2 diyabet hastasıdır. Bu hastalığın Türkiye'de Samsun da Büyük Anadolu Hastanelerinde Op. Dr. Muzaffer Al ile birlikte tedavi edileceğini öğrenip kendisi Samsun'a geliyor. Bugünde ameliyatını olacak. İnşallah hastalığından kurtulup ülkesine dönecek." dedi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Güner Armutlu ise, "Hastane olarak sağlık alanında büyük katkı sağlamanın büyük mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Dünyanın en büyük sağlık problemlerinden biri de Tip 2 diyabettir. Bu hastalığın tedavisinde hastane olarak Türkiye'de Samsun olarak bu yükün büyük bir kısmını kaldırır haline geldik. Tip 2 diyabet (Şeker Hastalığı) tedavisinde Samsun bu anlamda bir merkez haline geldi. Hastane olarak tedavi amaçlı yapılan vaka sayısı yaklaşık bin 400'ün üzerindedir. Bu sayının %93'nün insülin ve ilaçlardan diğer sağlık problemlerinden de kurtulduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Tedavi için sadece Türkiye'den değil Dünya'nın dört bir yanından hastalarımız hastanemize gelmektedir. Bu da sağlık turizmine verdiğimiz katkıyı göstermektedir. İnşallah sağlık alanında yaptığımı bu başarıları daha da yukarılara taşımak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. 

Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniği, Op. Dr. Muzaffer Al'da, "Metabolik cerrahide uluslararası ve ulusal alandaki çalışmalarımız bizi bu noktalara taşıdı. Bu alandaki çalışmalarımız inşallah bundan sonrada artarak devam edecektir. Bugüne kadar yaklaşık 700 üzerinde Tip 2 şeker hastasına kapalı yöntemle metabolik cerrahi uyguladık. Bu hastalarımızın %93'ü insülin kullanmıyor %84 ise ne insülin ne de ilaç kullanıyor. Pek çok hastamızın göz arkasındaki kanamaları düzeldi pek çok hastanın ayak yaraları düzeldi birçok hastamızda böbrek hasarları geriledi pek cok özel problemleri düzeldi. İnsülin ve ilaç kullanımını bırakan pek çok hastamızın  tansiyon problemi düzeldi, kolesterol ve yağ seviyeleri normale geldi. Bunun dışında ameliyat olamayan 2500 yakın hastaydı takip etmekteyiz.

Hastamız Sn. Terlan Nur Yaşar Bey  Azerbaycanlı ve Bakü'de yaşıyor aynı zamanda bir sanatçı 

7 yıldır şeker hastası ve bunun için uzun zamandır tedavi görüyor. Birçok seker hastasının yaşadığı sorunları kendisi yaşamakta. Biliyorsunuz Azerbaycan bizim için dost ve kardeş

ülkedir. Özellikle Sn.  Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Sn. Cumhurbaşkanı arasındaki dost ve kardeşlik bağları  her iki ülke hakları arasında da aynı samimiyette artarak devam etmektedir. Azerbaycan’daki bizim çalışmalarımızı takip eden dostlarımız siz yaptığınız ameliyatlarla şeker hastalarında tedavi sağlıyorsunuz ,Terlan beye de bu ameliyatla yardım eder misiniz dendiğinde memnuniyetle kabul ettim. Kendisini kliniğimize davet ettik. Bugün Terlan beyin ameliyat öncesi hazırlıkları yapılacak ve ameliyatını gerçekleştireceğiz." dedi. 

Dost ülke Türkiye'de olmanın mutluluğunu yaşan Sanatçı Terlan Nur Yaşar'da, "Ben  burada yabancı bir ülkeden gelen bir turist gibi değilim. Azerbaycan ve Türkiye iki dost ülke olduğu için ben burada yabancı değilim yabancılıkta çekmiyorum. Kendi ülkemde gibi hissediyorum kendimi. 7 yıldır Tip 2 diyabet şeker hastasıyım. Bizler sanatçılar kendimize çok iyi bakamıyoruz diyet ya da diğer doktorların önerilerine dikkate almıyoruz. Bu yüzden hastalığım boyunca insülin ve ilaç kullanmak zorunda kaldım. Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi

Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniğinin yaptığı başarılı operasyonları çevremden duyunca bende Samsun'a geldim. İnşallah ameliyat sonrası bu hastalıktan kurtulmuş olacağım. Şimdiden Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri yetkililerine ve doktorum Op. Dr. Muzaffer Al ve ekibine teşekkür ediyorum. Bana burada hiç yabancılık çektirmediler." diyerek sözlerine son verdi.

 

adminadmin