Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 22-06-2020 12:54   Güncelleme : 22-06-2020 12:54

Bahriye’de 15 Yıl Kitabı

Bahriye’de 15 Yıl Kitabı

“Bahriyede 15 Yıl” kitabı ilk olarak 2007 yılında basılmış daha sonra yeni baskısı yapılarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Bahse konu kitabın yazarı olarak “Vehbi Horasanlı” ismini kullandığım için bir çok defa soru sorulmaktadır. Öncelikle bu hususa cevap verelim.

 

Yazı yazmaya askerlik yıllarında başlamıştım. Deniz Kuvvetleri Dergisinde bazı yazılarım kabul edilirken aynı zamanda bir çok gazete ve dergiye de yazılar gönderiyordum. Yazılarımın çoğu iman ve güzel ahlak ile ilgili idi. Bunun yanında yakın tarih, denizcilik ve özgürlüklerle ilgili olarak da çeşitli yazılar kaleme almıştım.

 

Darbe yıllarındaki bağnaz, tek tipçi tutum ve yaşadığımız olumsuz şartlar nedeni ile sivil yayın kuruluşlarına gönderdiğim yazılarda “Vehbi Horasanlı” ismini kullanmayı tercih ediyordum. Zira Silahlı Kuvvetlerde dindar insanlara göz açtırılmıyordu. Hele hele tek parti diktatörlerine dil uzatmak asla affedilecek bir şey değildi.

 

İşte Bahriye’de görev yaptığım yıllarda “Horasanlı” soyadını bu maksatla kullanmıştım. Ayrıca memleketim olan Erzurum’un Horasan ilçesi, bu ismi kullanmaya güzel bir gerekçe sunuyordu. Savaşta en önde ve barışta İslam’ı tebliğde ilk sıralarda görev yapan atalarım olan “Horasan Erenlerine” bu şekilde bir gönderme yapmış oluyordum.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN