Siyaset
Giriş Tarihi : 28-01-2014 13:49   Güncelleme : 28-01-2014 13:49

Bakan Kılıç‘a istifalarını verdiler!

Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç'ın atamasıyla belirlenen Spor Genel Müdürlüğü Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu, spor bakanının değişmesinin ardından kısa bir süre önce istifalarını Yeni Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a verdi.

Bakan Kılıç‘a istifalarını verdiler!
 Edinilen bilgiye göre kurul, yeni bakanın daha rahat bir şekilde çalışmasının önü açılması adına istifa ettikleri belirtildi. Bakan Kılıç'ın henüz bu konudaki tavrının ne olacağı bilinmiyor. Değerlendirme kurulunun 15 gün öncesine kadar yaptığı tüm çalışmaların geçerli olacağı belirtilirken, Federasyonlar hakkında hazırlanan rapor hakkında da, yeni bakan Kılıç'ın karar vereceği öğrenildi.
 
Bakan Kılıç istifaları kabul etmesi halinde, ya yeni bir atama yapacak ya da Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu'nu lav edecek.
 
13 Temmuz 2012'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Spor Genel Müdürlüğü Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu, eski Bakan Suat Kılıç tarafından atanmıştı. 7 kişilik kurulun başkanlığını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan yapıyordu. Kurulun başkan vekilliği görevini ise Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar üstlenmişti.
 
Spor Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Mehmet Boslu'nun rapörtör olarak yer aldığı kurulun diğer üyeleri Abant İzzet Baysal Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Osman İmamoğlu, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ramazan Çağlayan ve Ekonomist Kaan Ark görev yapıyordu.
adminadmin