Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-06-2021 10:37   Güncelleme : 05-06-2021 10:37

Başkan Kılıç'ın Dünya Çevre Günü Mesajı

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 5 Mayıs Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Kılıç'ın Dünya Çevre Günü Mesajı

Başkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

" Dünya genelinde çevre sorunlarının giderek artması sonucu doğal çevrenin korunması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1972 yılında alınan bir kararla, 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir.

 

İnsanlarda çevre kirliliğine yönelik farkındalık yaratabilmek ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’, tüm insanlığın bugününü olduğu kadar geleceğini de yakından ilgilendirmektedir.

 

Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli aşamalarından biri çevre sorunları konusunda çocuk yaşlardan başlayarak, toplumda farkındalığın oluşturulması ve tüm vatandaşlarımızın bu hususta bilinçlendirilmesidir. Bu nedenle, hem birey hem de toplum olarak çevre kirliliği ile mücadeleyi en üst düzeyde tutarak gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak en önemli görevimizdir.

 

Bu hususta, Bafra’mızda yaşayan her bireyin sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşama hakkı olduğu bilinciyle yürüttüğümüz çalışmalar ile ilçemizin değerine değer katma gayesiyle çevreyi korumayı amaçlayan her projenin öncüsü ve destekleyicisi olmak istiyoruz.

 

Güzel Ülkemizde Doğa ve çevre temalı ilk festival olan Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivalini gerçekleştirmiş olan Belediyemiz,Özellikle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayesinde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’nde de üstlendiği sorumluluğu yerine getirmeye devam etmekte,böylesi önemdeki proje İlçemizde hayata geçirilmektededir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın ‘Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, sağlıklı bir gelecek, temiz bir çevre ve mutlu günler diliyorum.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN