Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-03-2019 09:01   Güncelleme : 13-03-2019 09:13

Başkan Tok, Bu Ülke Kolay Kazanılmadı…

İlkadım Belediyesince, Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı ve Sarıkamış’a özel olarak gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında hazırlanan “Bir Keder Bir Zafer Sarıkamış ve Çanakkale Sergisi” mehteran gösterisiyle açıldı.

Başkan Tok, Bu Ülke Kolay Kazanılmadı…

Bulvar AVM’de, İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi katkılarıyla “Bir Keder Bir Zafer Sarıkamış ve Çanakkale Sergisi” açılışına, Cumhur İttifakı AK Parti İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış’a dair görüntülerden oluşan fotoğraf sergisi, Cumhur İttifakı AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok’un katılımıyla ve mehteran grubu gösterisi eşliğinde başladı.

BAŞKAN TOK,   “ÇOK ŞANLI BİR TARİHE SAHİBİZ”

Bu yıl Atatürk ün Emperyalistlere karşı Milli mücadeleyi başlatmak maksadıyla 19 Mayıs 1919 da Samsun a çıkmasının 100. yılını kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Cumhur İttifakı AK Parti İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Çok şanlı bir tarihe sahibiz. Bu şanlı tarihimizi hiç bir zaman unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Çünkü bu ülke kolay kazanılmadı. Bizlerde bunu unutmamak ve unutturmamak adına Belediyemiz ve İlkadım Kent Konseyi işbirliğinde, Dr.(E) Kurmay Albay İbrahim Yıldırım’ın katkıları ile gençlerimize milli tarih şuuru aşılamak, geçmişten ders alarak geleceğe daha güvenle hazırlanmalarını sağlamak amaçlı ve Birinci Dünya savaşı sırasında yaşanan iki Muharebe,  Sarıkamış ve Çanakkale Muharebelerine ait fotoğrafların sergilendiği “Bir Keder Bir Zafer Sarıkamış ve Çanakkale Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdik. Açılışta bizleri yalnız bırakmayan, AK Parti İlkadım İlçe Başkanımız Oktay Avcılar, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerine, çok kıymetli vatandaşlarımıza ve katkılarından ötürü Dr.(E) Kurmay Albay İbrahim Yıldırım’a şükranlarımı sunuyor, bu vesileyle en başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bu büyük milletin istiklali uğrunda canlarını seve seve feda etmiş bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun.” Şeklinde konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi, Çanakkale ve Sarıkamış harekatını tarihsel olarak anlatan 65 adet fotoğraf karelerini içeriyor. Vatandaşlar ayrıca, Çanakkale ve Sarıkamış harekatından görüntülerin bulunduğu sinevizyon gösteriminde o anları izleme fırsatı buldu. Etkinlikler kapsamında Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü olan 18 Mart Pazartesi günü, Çanakkale Savaşı sırasında askerin yemek listesinde bulunan ve yürekleri her daim burkan menü, Bulvar AVM meydan alanında ziyaretçilere ikram edilecek. Başkan Tok, tarafından açılışı yapılan sergi 19 Martta kadar açık olacak.

adminadmin