Genel
Giriş Tarihi : 09-03-2018 16:33   Güncelleme : 09-03-2018 16:33

Beşir Derneği Gençleri Madde Bağımlılığından Kurtarıyor

Madde bağımlılığı ülkemizde özellikle genç yaştaki bireylerin ciddi problemlerinden biridir. Genellikle ailevi sorunlar, maddi ve manevi boşluk hissi, ya da yeni taşınılan şehre adapte olamadığı için uyuşturucu madde kullanımına yönelen gençlere Beşir Derneği, projeleriyle bu bağımlılıktan kurtulmaları için umut aşılıyor. “Geleceğimize Sahip Çıkalım, Gençlerimizi Madde Bağımlılığından Koruyalım” sloganıyla yola çıkan dernek, Gençlik Rehabilitasyon Merkezleri ve daha birçok örnek projeyle kaybolmuş gençlere yol gösteriyor

Beşir Derneği Gençleri Madde Bağımlılığından Kurtarıyor

Sekiz bakanlığın ortak çalışması sonucunda ortaya çıkan, 2017 yılında yayımlanan “Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyet Raporu”na göre, Türkiye’de 2007’den bu yana 2 bin 148 kişi madde kullanımından yaşamını yitirdi. Çeşitli raporlara göre Türkiye’deki gençlerin hayatlarında en az bir kere uyuşturucu madde kullanma oranı yüzde 15 civarında. Bu oranın ise giderek artmasından endişe ediliyor. Madde kullanımının önüne geçmek için herkese önemli görevler düştüğünü belirten Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, bu konunun üstünde özenle durduklarını belirterek rehabilitasyon merkezleri, sempozyumlar ve sosyal kulüpler ile toplumun her kesimini bilinçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

“Gelecek için, gençler için çalışıyoruz”

Gençleri madde bağımlılığından kurtarmak için geliştirilen projelerden birinin “Gençlik Kulüpleri” olduğunu belirten Dernek Genel Başkanı Cevdet Şanlı, “Kulübümüzde sosyal, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler ve izcilik faaliyetleri düzenlenecek. Beşir Derneğinin yürüttüğü çalışmayla drama atölyesinde görev alan çocuklara, diğer durumlarda da olduğu gibi, yardımlar reşit oluncaya kadar devam edecek. Ayrıca fotoğrafçılık, satranç, ebru, tiyatro ve kısa film, voleybol ve yüzme kursları gençler için gerçekleştirdiğimiz projelerden. Spor turnuvaları, piknik ve geziler düzenlenerek gençlerin sosyalleşmesine katkı sağlıyoruz. Beşir Derneğinin Genç-Kon, Genç Beşir ve Mostar Gençlik ile 2013 yılından beri yürüttüğü sempozyumlarla farklı bölgelerde gençler ve aileler madde bağımlılığı hakkında bilinçlendiriliyor” diyerek projenin detayları hakkında bilgi paylaştı. Bu proje kapsamında daha birçok sosyal kulüp açmayı amaçladıklarını belirten Şanlı, “Bizler gençlerimize sahip çıkarak geleceğe de yön veren fertler yetiştirmek arzusundayız. Gelecek için, gençler için çalışıyoruz. Bu çalışmalar neticesinde zamanla birçok gençlik merkezi daha açmayı hedefliyoruz” diyerek konunun üstünde özenle durduklarını belirtti.

Toplum gençlerden sorumlu

Madde bağımlısı çocukların kimi ailevi sorunlardan, kimi maddi ve manevi boşluktan, kimi de göç ederek geldiği şehre adapte olamamaktan dolayı birtakım sıkıntılar yaşayarak uyuşturucu madde kullanımına yöneliyor. Gençleri içine düştükleri bu kötü yoldan kurtarmak için toplumun üstüne düşen görev ve sorumlulukları olduğunu belirten Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, “Toplum, içerisinde yaşayan madde bağımlısı gençlere karşı duyarlı olmalı ve bu konuda hassas davranmalı. Biz Beşir Derneği olarak yaptığımız rehabilitasyon çalışmaları ile şu zamana kadar çok sayıda genci madde bağımlılığından kurtardık. Toplumu da bu yolda bilinçlendirmeye devam edeceğiz.” diyerek konu üzerinde çalışmalarının yoğunlaşacağını bildirdi.

adminadmin