Bitkilerdeki Bilimsel ve Bilinmeyen Gerçekler
SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Yazarlar - Köşe Yazıları
Akasyam Haber
Advert
ANASAYFA Genel Güncel Gündem Siyaset Samsun Haber Kent Kültürü Türkiye Dünya Ekonomi Kültür Tarih
Bitkilerdeki Bilimsel ve Bilinmeyen Gerçekler
21.08.2023 15:36:39

 

Bitkilerdeki Bilimsel ve Bilinmeyen Gerçekler

Bitki'nin bilimsel anlamı; bulunduğu toprağa kökleri ile tutunan, gelişerek döl veren ve yaşama süresi dolduktan sonra da kuruyarak varlığı sona eren ot, yosun, ağaç, çiçek, algler ve mantarlar da dahil olmak üzere hayvan sınıfında olmayan tüm canlı varlıkların ortak adıdır.

 Hayvanlar gibi kaslara, eklemlere, sinirlere sahip olmasalar da bitkiler de hareket edebiliyor.1 Bu canlı türleri aslında sessiz ve sakin görünüşlerinin yanı sıra, sanıldığından daha fazla özelliğe sahiplerdir.

Botanik, bitkileri inceleyen bir bilim dalıdır. Bu bilimsel alan yeni keşiflere açık olup bitkiler alemi hala bilim insanları için bitmez tükenmez heyecan duygusunu ve merak isteğini canlı kılan gizemli bir gezegendir. Çok geniş bir çeşitliliğe sahip olan bu alem, sadece kültüre aldığımız bitkileri, çiçekli bitkileri veya orman ağaçlarını oluşturmamakta; aynı zamanda Küsküt, Hint Borusu, Kayın Damlası gibi asalak , klorofil içermeyen ve diğer bitkileri parazitleyen bazı bitkileri; Venüs'ün sinek kapanı ve sürahi bitkileri gibi böcekleri yakalayan ve ''sindiren''etobur özel çiçekli bitkileri de kapsar. İlişkili bitki gruplarını başlıca kategorileştirecek olursak: Çiçekli Bitkiler (anjiyospermler), Kozalaklılar (Jimnospermler), Eğrelti Otları, At Kuyruğu ve Likopodlar, Ciğer Otları, Algler, Mantarlar, Likenler olarak sıralayabiliriz.3

Bitkilerdeki Bilimsel ve Bilinmeyen Gerçekler
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
adil dayı     2023-08-23 ülke komple bitkisel hayatta sen ne diyorsun ülkenin sınırlatrı yol geçen hanı
GALERİLER
iş güvenliği malzemeleri
tanıtım yazısı