Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-04-2023 17:24   Güncelleme : 01-04-2023 17:24

Biz Namaz Kılanlardan Değildik

Kur’an’da geçen şu ayetten Türk toplumu olarak maalesef ders alamamış durumdayız. “Sizi şu yakıcı Cehenneme sokan nedir? Onlar ise ‘biz namaz kılanlardan değildik’ derler (Müdessir Suresi 41-42)”

Biz Namaz Kılanlardan Değildik

Elbette namaz hakkında başka ayetler de vardır. Direkt olarak namazdan bahseden 86 ayetin meallerini bir makalemde belirtmiştim. Ne çare ki; dünya üzerindeki Müslüman toplumları içinde namaz konusunda duyarlı olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Zira yapılan anketlerde ancak 10 kişiden bir tanesi; farz olan namazlarını kılmaktadır.

Ramazan ayı gelince halkımızın büyük bir kısmı oruç tutmaya başlar. Hatta sünnet olan teravih namazını da kılan insanlarımız vardır. Lakin ramazan bayramı namazını kıldıktan sonra büyük bir çoğunluğu namazını terk etmektedir. Peki, bu büyük yanlışlığın sebebi nedir?

En büyük sebebi aile ikincisi ise devlettir. Cehalet ve vurdumduymazlık insanların büyük bir çoğunluğunu cehenneme sürüklemektedir. O halde bu ciddi soruna çareler arayıp düzeltmeye çalışalım. Zira durum vahimdir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN