Sağlık
Giriş Tarihi : 13-11-2020 08:18   Güncelleme : 13-11-2020 08:18

Botoks Uygulamasında Sahte Ürünlere Dikkat!

Büyük Anadolu Hastaneleri Cildiye Uzmanı Dr. Serra Hande Öcal, tam donanımlı sağlık merkezleri tarafından yapılmasını tavsiye ettiği botoks konusunda kadınların dikkatli olmasını gerektiğini belirterek, güzelleşmek adına farklı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

Botoks Uygulamasında Sahte Ürünlere Dikkat!

Büyük Anadolu Hastaneleri Cildiye (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Serra Hande Öcal,  botoks ve uygulamalarına dair merak edilen soruları yanıtladı.

Son dönemde özellikle medyaya düşen güzelleşmek adına yaptırdıkları botoks uygulamasından mağdur olan kadınların haberlerini görmekteyiz. Daha güzel görünmek adına yaptırılan botoks uygulamasının yanlış eller ve sağlıksız ortamlarda yapıldığında farklı sağlık sorunlarını ortaya çıkarabileceğini belirten Cildiye (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Serra Hande Öcal, "Ciltte oluşan kırışıklık, sarkma gibi durumlarda cilt altına uygulanan ve bu gibi durumları geçici süreli olarak tedavi eden işleme Botoks denir. Botoks, Clostridium botulinum adlı bakterinin toksinidir. Halk arasında yılan zehiri olarak bilinse de aslında değildir. Clostridium botulinum adlı bakterinin toksini saflaştırarak ilaç olarak tedavide kullanıyoruz. Dermatoloji de botoksu kullanım alanımız yüzün üst kısmında bulunan kırışıklıkların giderilmesi ve terlemeyi önlemek içindir. Botoks yaptırmanın yaş sınırı yoktur. Kişinin ihtiyacına uygulama yapılmaktadır.

 

SAHTE ÜRÜNLERE DİKKAT

Botoks kullanım alanı yüz bölgesinde, alındaki yatay çizgileri, alından buruna inen çatı çizgileri, Kaz ayağı olarak tanımladığımız göz çevresi, burun bölgesinde oluşan çizgiler bu ve bunun gibi durumlarda kullanılmaktadır.

Bunların dışında terleme tedavisinde koltuk altı, avuç içi, ayak terlemesi gibi bölgelerdeki terlemeyi durdurulması amaçlı yapılmaktadır.

Kişiden kişiye değiştiği için Botoks yaptırmak isteyenlerin mutlaka uzman doktor desteği alınmalıdır. Sağlıksız ortamlarda işin ehli olmayan kişiler tarafından yapılan bu uygulama farklı sağlık sorunlarını ortaya çıkarabilir. Çünkü burada kullanılan ürün çok önemli istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Sahte ürünlerin oluşturduğu olumsuz haberleri medyadan bulabilirsiniz. Sağlıksız ellerde botoks yaptıranların ağzı, yüzü, burnu ve gözleri gibi organlarının aşırı şiştiğini, morlaştığını görebilirsiniz. Bu işlemlerin tam donanımlı sağlık merkezleri dışında kesinlikle yapılmaması gerekiyor." diyerek sözlerine son verdi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN