Sağlık
Giriş Tarihi : 13-02-2023 09:02   Güncelleme : 13-02-2023 09:07

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Rinoplasti yani burun estetiği işlemi, burnun şeklini değiştirmek amacıyla yapılan cerrahi bir operasyondur.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Burnun estetik görünümünden rahatsız olan ya da değiştirmek isteyen kişilerin tercih ettiği bir işlem olan burun estetiği pek çok kişinin uyguladığı bir işlemdir. Burun estetiği ile kişiler burunlarında doğuştan var olan estetik olmayan görünümü gidermektedir.

Rinoplasti yani burun estetiği burun yapısının içerisindeki kemik ve kıkırdak yapılarında kişinin arzu ettiği şekilde değişiklikler uygulanır. Hastaya uygulanan operasyonlar ve çeşitli parametrelere bağlı olarak burun estetiği fiyatları da değişiklik göstermektedir.

Burun Estetiği

Rinoplasti yani burun estetiği işlemi, burnun şeklini değiştirmek amacıyla yapılan cerrahi bir operasyondur. Bu işlem ile kişiler burunlarının mevcut görünümlerinden hoşnut olmadıkları durumları ameliyat operasyon ile arzu ettikleri şekillere çevirebilmektedir.

Pek çok farklı burun şekli mevcuttur. En çok estetik operasyonu geçiren burun tipleri arasında kemerli burun, düşük uçlu burun vb. gibi estetik açıdan sorunlu olan burun şekiller bulunmaktadır. Bu burun şekillerine sahip olan ve değiştirmek isteyen kişilerin tercih ettiği işlem burun estetiği işlemidir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burunda doğuştan olan kemer görünümü, burun düşüklüğü, burun ile alın arasındaki veya burun ile dudak arasında bulunan açının düzeltilmesi, burun genişliği, çeşitli nedenlerden kaynaklı olan burun kırılması, çatlama vb. gibi deformasyonlar, burun büyütülmesi ya da küçültülmesi ya da burundaki asimetrik sorunlar gibi sorunların giderilmesi için uygulanmaktadır. Uygulanan işlemlere göre de burun estetiği fiyatları belirlenmektedir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Bu işlem burnun mevcut görünümünden hoşnut olmayan, herkese uygulanabilen bir işlemdir. Burunda oluşan kemer görünümü burnun fazla büyük ya da küçük olması vb. gibi durumları yaşayan kişiler bu işlemi yaptırabilmektedir.

Burun Estetiği Öncesi Hazırlıklar

Ameliyattan bir gün önce kişinin duş alması ve yüzünü antibakteriyel bir sabunla yıkaması gerekir. Ameliyat gününde kişinin makyaj yapmaması ve oje sürmemesi gerekir. Yani işlemden önce yüzünüzde kozmetik bulunmamalıdır.

Burun Estetiği Sonrasında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Kişinin burun estetiği ile ilgili bilmesi ve uygulaması gereken durumlar şu şekildedir.

  • İşlem sonrasında 10 ila 15 dakika aralıklar ile ilk 48 saat ila 72 saat boyunca soğuk tatbiki yapılmalıdır.
  • Ameliyat sonrasında 5 gün fiziksel aktivitelerden uzak durulmalıdır.
  • Kişinin başı yüksekte olacak şekilde istirahat etmelidir.
  • Hasta ameliyat sonrasındaki bir hafta boyunca aşırı yüz mimiklerinden ve gülmekten kaçınmalıdır.

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nedir?

Burun müdahalesinden yaklaşık 5 gün sonra belirgin olan ödem ya da şişlik kalmaz ve büyük oranda inmiş olur. Burun estetiği işleminden sonra ince derili olan kişilerde iyileşme süreci 6 ila 12 ay kalın derili kişilerin ise 1 ila 2 yıl arasındadır.

Burun Estetiğinde Burun İçi Tampon Konulur Mu?

İşlem sırasında sadece burun ucu ile ilgili işleler yapıldığında burun içine tampon konulmaktadır.

Tamponsuz Burun Estetiği

Tamponsuz burun estetiği ameliyatı, burun ameliyatı sonrasında burnun içine sargı bezinden ya da silikondan yapılmış bir tamponun yerleştirilmesine ihtiyaç duyulmayan operasyonlardır.

Ameliyat Sonrası Ne Zaman Taburcu Olabilirim?

Ameliyattan sonra hemen ertesi gün taburcu olunabilmektedir.

Estetik Sonrası Çok Ağrı Olur mu? Morluk ya da Şişlik Olur mu?

Uygulanan burun estetiği sonrasında morluklar ve şişikler olabilmektedir. Bu etkiler işlemden yaklaşık bir hafta veya on gün içinde geçmektedir. İşlem genel anestezi altında gerçekleştirildiği için işlem sırasında hasta acı ya da ağrı hissetmez.

Burun Estetiği Fiyatları

Pek çok kişinin tercih ettiği bir işlem olan burun estetiği fiyatları farklı parametrelere bağlı olarak değişmektedir.

https://www.ozanbalik.com/burun-estetigi/ bilgi için hemen tıklayın.

adminadmin