Kültür
Giriş Tarihi : 26-01-2021 08:33   Güncelleme : 26-01-2021 08:33

Büyük Ödüllerle Ufka Yolculuk-9 Başladı

“Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu” olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları- 9.un kayıtları başladı. Her yıl katlanarak artan bir heyecan ve coşkuyla gerçekleşen sınavlara bugünedek 3 milyonu aşkın kişi katıldı.

Büyük Ödüllerle Ufka Yolculuk-9 Başladı

Tamamı gönüllülerden oluşan devasa bir ekip tarafından hazırlanan ve Samsun’da, Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından yürütülen Ufka Yolculuk yarışmaları, belirlenen özel temalar ve bu temaların izdüşümü olarak sınava hazırlık anlamında kitap okuma alışkanlığını yeniden gündeme getirmesiyle her yaştan insanın ilgisini çekiyor.

Ufka Yolculuk Genel Merkezinden yapılan açıklamada, “Güzel bir geleceğin iyi niyetli, insaf sahibi, güzel ahlaklı, temiz kalpli ve doğru düşünen gençler yetiştirmekle mümkün olacağı inancı ve sorumluluğu ile yola çıkan Ufka Yolculuk için kayıtlara başlandı. İnsanlığa değer katan bilgilerin yer aldığı eserlerle okuyan, düşünen, araştıran ve öğrendiklerini hayata geçiren bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak için 9. Ufka Yolculuk başladı.” denildi.

 

9. Ufka Yolculuk Yarışma Konusu: “Sağlıklı Yaşam”

Önceki yıllarda Kur’an-ı Kerim meali, Peygamber Efendimiz’in (SAS.) hayatı, hadis-i şerif, ilmihal, Kur’an ve sünnet bütünlüğü, güzel ahlak, adap” gibi konularda gerçekleştirilen yarışmanın bu yıl için seçilen teması ise “Sağlıklı Yaşam”.

Online kayıtları 18 Ocak 2021 Pazartesi günü www.ufkayolculuk.com adresi üzerinden başlayan Yarışma kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise kategorisi için eserler hazırlandı. Yarışma detayları hakkında bilgi veren Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Osman DOĞAN, “Bu seneki yarışma konumuz Sağlıklı Yaşam. Yarışmada sorulacak soruların hazırlanacağı kitaplar ise yine üç kategori halinde belirlendi. Öğrenciler İlkokul kategorisinde “Nereden Geliyor Bu Sesler”, Ortaokul kategorisinde “ Bir Acayip Yolculuk” ve Lise kategorisinde ise “Sağlık Olsun” isimli kitaplardan sorumlu olacaklardır. 9. Ufka Yolculuk yarışması bu sene iki aşamalı olarak yapılacaktır. Online kayıt sonrası yarışmanın birinci aşaması 11-12 Nisan tarihlerinde yine online olarak gerçekleştirilecek ve sıralamalar 22 Nisan’da açıklanacaktır. Birinci aşamada kendi kategorisinde Türkiye genelinde ilk on bine giren adaylar ikinci aşama sınava girmeye hak kazanacaklar. İkinci aşama sınavı ise randevu ile olup 23 Mayıs 2021 Pazar günü icra edilecektir. Nihai sonuçlar ise 1 Haziran 2021 saat 20.00’da açıklanacak ve Türkiye geneli ödül töreni 5 Haziran’da icra edilecek” dedi.

 

195 KİŞİYE ÖDÜL VERİLECEK

Ayrıca yarışma ödülleri hakkında da bilgi veren DOĞAN şunları kaydetti: “Türkiye geneli kendi kategorileri sıralamalarında ilk 50’ye giren öğrencilerden ilk 3’e laptop ve elektrikli kaykay, 4.-10. öğrencilere cep telefonu ve elektrikli kaykay, 11.-20. sıradaki öğrencilere akıllı saat ve bisiklet, 21.-50. öğrencilere ise bisiklet ve bluetooth kulaklık ödül olarak verilecek. Samsun il sıralamalarında ise her kategoride ilk 15’e ödüller dağıtılacak. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde; 1’incilere 1000₺, 2’incilere 750₺, 3’üncülere 500₺, 4’üncülere 400₺, 5’incilere 300₺, 6-10’unculara 200₺, 11-15’incilere ise 100₺mak olarak para ödülleri belirlenmiştir.” dedi 9. Ufka Yolculuk Yarışması için ayrıntılı bilgi ve online kayıtlar www.ufkayolculuk.com adresinden yapılmaktadır.

Recep YAZGANRecep YAZGAN