Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-01-2021 06:12   Güncelleme : 13-01-2021 06:12

Cami/Cuma Cemaatine Minnettarız

Cami/Cuma Cemaatine Minnettarız

Muhterem kardeşlerim yeryüzünde iki çeşit insan var; bir kısmı yüce Allah ile irtibatını devam ettirip sağlamlaştıran ve Allah katında her geçen gün manevi sahada mesafe kat ederken, diğer kısmı ise yeryüzünde birilerine göre büyük ama aslında küçük işlerle ilgilenen kimselerdir.

Bir kısmı manevi değerlere önem veren, ruhunu besleyip olgunlaştıran ve ahret hesabını yapıp, mahşer gününü düşünürken, diğer kesim maddi menfaati düşünüp, heva ve hevesleri doğrultusunda, şehvani duygularına hamallık yapan kimselerdir.

Bir kısmı camiyle cemaatle, cumayla irtibatlı yaşarken, diğer bir kısmı kahvehane, meyhane ve zevzekhanelerde nefsin arzu ve emellerini, sözde özgürce duygularını tatmin eden prensipsiz yaşayan zavallı kimselerdir.

İster inanın ister inanmayın birinci grup insanlar çoğu zaman azınlıkta ikinci kısım ise çoğunluktadırlar, ancak birinci kısım insan olarak bir değer oldukları için Allah katında bir kıymetleri vardır ve yüce Allah onların hatırı için diğer insanlara da merhamet sıfatıyla mühlet veriyor.

Yeryüzünde insanların azgınlıkları karşısın da Allah’u Teala zaman zaman Kahhar sıfatıyla insanlığa ceza vermeyi düşünce yaşlılar, çocuklarını emziren anneler ve günahsız hayvanların hatırı için insanlığın başına hakkettiği cezayı ertelemekte olduğunu söylüyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN