Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-06-2021 12:23   Güncelleme : 14-06-2021 12:26

Canik Belediyesi İşçi Maaşlarına Zam Yaptı

Canik Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile işçi maaşlarına %37 zam yapıldı.

Canik Belediyesi İşçi Maaşlarına Zam Yaptı

Canik Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Canik İmar-İnşaat Şirketi çalışanlarına %37’lik ücret artışı yapılması karara bağlandı.

Canik İmar İnşaat Şirketi tarafından istihdam edilen işçileri kapsayan sözleşmede %37’lik maaş zammı ile birlikte çalışma performansına uygun biçimde ek ödemelerin de gerçekleşeceğine karar kılındı.

Canik Belediyesi olarak amaçlarının, emekçilerin emeği karşılığını eksiksiz şekilde alabilmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İşçilerimizin bu sözleşmeden alacağı her türlü maddi ve manevi kazanımları sonuna kadar hak ettiklerini düşünüyorum. Onlar yaz-kış, gece-gündüz demeden mesai kavramı gözetmeksizin ilçemiz için çalışıyorlar. İlçemize yaptığımız her güzel işte onların imzası var. Personelimize, vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür eder; Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı ile aramızda imzalanan sözleşmenin belediyemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını yüce Allah'tan dilerim." şeklinde konuştu.

Toplu İş Sözleşmesi hakkında bilgi veren Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, “Performans kriterleri belirleyerek çok çalışana daha yüksek zam verme düsturuyla hareket ettik. Pandemi sürecinde gece-gündüz sahalarda olan işçi kardeşlerimizi mutlu eden bir Toplu İş Sözleşmesi nihayetinde imzaladık. Sözleşme sonrasındaki bir yılı kapsayacak şekilde maaşlara %37 oranında zam yapılmasını kararlaştırdık. Ayrıca işçi kardeşlerimize performansa göre 1.500 TL’ye kadar ek ödeme yapılması konusunda anlaştık.” dedi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’ya işçi haklarına verdiği önem ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Ziya Uzun, “2 aydır süren görüşmelerimizi nihayet güzel bir şekilde sonuçlandırdık. Bu süreç içerisinde iyi niyetli bir yaklaşım sergileyen Belediye Başkanımız İbrahim Sandıkçı’ya çok teşekkür ediyorum. Bu sözleşme; üyelerimize, sendikamıza ve belediyemize hayırlı olsun.” beyanında bulundu.

İmza töreninde Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ile Hak- İş ve Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun'un yanı sıra Canik Belediyesi Birim Müdürleri, Sendika yöneticileri ve iş yeri temsilcileri de hazır bulundu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN