Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-07-2016 15:50   Güncelleme : 15-07-2016 15:50

Canik'te Çilekler Yarışacak

Canik'in Gökçepınar Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 16.'sı gerçekleştirilecek Canik Çilek Festivali bu yıl da renkli geçecek.

Canik'te Çilekler Yarışacak

Canik ilçesine bağlı Gökçepınar Mahallesi'nde her yıl çevre mahallelerin katılımıyla düzenlenen Geleneksel Çilek Festivali'nde yine dolu dolu etkinlikler yer alacak. Birlik ve beraberliğin sağlanması, vatandaşların kaynaşması amacıyla düzenlenen festivalde bu yıl da çilekler yarışacak, yerel sanatçılar sahne alacak. Bu yıl Canik Belediyesi'nin öncülüğünde 17 Temmuz Pazar günü saat 10.00'da gerçekleşecek festivale Mehmet Akyıldız konuk sanatçı olarak katılacak. Canik Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösteri yapacağı etkinlikte, Festival Ağası da seçilecek.

FESTİVALE DAVET

Canik Belediyesi olarak kültürel etkinliklere önem verdiklerini belirten Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, "Festivaller bizim en önemli gelenek ve göreneklerimizdendir. Bu tür şenlikler insanlar arasındaki birlik ve beraberliği artırmakla birlikte, insanların sosyalleşmesi ve dostluklar kurmasına vesile olmaktadır. Canik Belediye Başkanımız Osman Genç, kültürel etkinliklere büyük destek vermektedir. Tüm Samsunlu hemşehrilerimizi Pazar günü Gökçepınar Köyü'nde düzenlenecek ve gün boyu sürecek olan festivalimize davet ediyoruz" dedi.

adminadmin