Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-10-2016 12:13   Güncelleme : 27-10-2016 12:13

Canımıza Da Mal Olsa Fener Alayını Yapacağız!

CHP İl Gençlik Kolları Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı Refik Yıldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı açıklamasında bulundu.

Canımıza Da Mal Olsa Fener Alayını Yapacağız!

Yıldız, CHP olarak Samsun’da yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama ve fener alayı yürüyüşüne gerçekleştireceklerini ve tüm hazırlıkların yapıldığını belirterek, akşam saat 6’da toplanarak fener alayı yürüyüşünü yapacaklarını dile getirdi.

BİZ BAYRAMLARIMIZI KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyete ve bayramlarımıza ilelebet sahip çıkacaklarını söyleyen CHP İl Gençlik Kolları Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı Refik Yıldız, “Birileri çıkıyor biz örf ve adetlerimize bağlıyız diyebiliyor, diğer taraftan 10 yıldır Atatürk’ün ilan ettiği bayramlar yavaş yavaş ortadan kaldırılıyor. Eskiden bahane farklıydı, şimdide ‘Bomba olabilir, can güvenliği yok’ gibi nedenler söyleniyor. Bunların hepsi bayramları kaldırmak için bir bahane. Okullarda andımız kaldırılarak belirli bir yapı yok edilmeye çalışılıyor. Ama bu ülke vatandaşlarının Atatürk’e olan hayranlığı bitmeyecektir. Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran insandır, bizimde partimiz olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurucu Genel Başkanıdır” ifadesinde bulundu.

FENER ALAYINA CUMHURİYETİ DESTEKLEYEN HERKES DAVETLİ

Ülke vatandaşları olarak zor bir badire atlatan bu halkın en çok Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Yıldız,  “Ne kadar kaldırılırsa kaldırılsın biz 29 Ekim’de meydanlara çıkacağız.  29 Ekim akşamı saat 6’da toplanarak fener alayı yürüyüşümüz olacak biz orada tutuklanacağımızı da bilsek Cumhuriyet Bayramı’nı her zaman kutlayacağız. Hükümetin bunu yasaklayıp, kaldırıp kaldırmaması çokta önemli değil” şeklinde konuştu.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

adminadmin