Türkiye
Giriş Tarihi : 05-03-2021 08:00   Güncelleme : 05-03-2021 09:15

Çanta, İhale İttifakı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik "FETÖ'cü" çıkışı sonrası ihraç edilen ve mahkeme kararıyla geri dönen İYİ Parti Kurucular üyesi Ümit Özdağ istifa etti.

Çanta, İhale İttifakı

Özdağ, "İYİ Parti seçimden sadece çırak olarak çıkmadı, belediyelerin sağladığı ekonomik kaynaklar ve makamlarla CHP'nin uydu partisi haline geldi" dedi. Tepki gösterilmesi gerekenin, partinin iç işlerine karışan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olması gerektiğini vurgulayan Özdağ, "Belediyelerden gelen çantalar ve ihalelerle partinin onurunu sattınız" diye konuştu. Özdağ, "Partide para sayanlar var. Onların AYM'de nasıl beraat ettiklerini biliyoruz" diyerek Yüce Divan'da yargılanan Koray Aydın'ı işaret ederek istifa nedenlerini şöyle sıraladı:

 

FETÖ'CÜLERLE YÜRÜYOR

"FETÖ'cü kriptolarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla aynı partide bulunmam mümkün değil. HDP'yle kirli bir anayasa çalışması yapıldı, 68 saatlik görüntüleri var. Buğra Kavuncu FETÖ ile iltisaklı hatta iç içe. FETÖ sızıntılarını engellemeye çalışmam Akşener'i kızdırdı, FETÖ ile iltisaklı olanlarla yol yürüme konusunda çok rahat davrandı. Partiden Türk milliyetçileri tasfiye edilerek FETÖ zihniyeti geldi.

 

ÖZDAĞ, KONCUK İLE YÜRÜYECEK

İP Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un ardından Özdağ istifa eden son isim oldu. Bu istifalarla 43 milletvekiliyle Meclis'e giren İyi Parti'nin sandalye sayısı 36'ya düştü. Basın toplantısında Özdağ'a Koncuk da eşlik etti. İki ismin yeni parti kuracağı öğrenildi.

 

AKŞENER: 'HAYATTA BAŞARILAR'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdağ'ın iddialarını duymazdan geldi: "Ayrı yol tutan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak gibi bir tavrım bugüne kadar olmadı. Temel hakem millettir. Hayatta başarılar diliyorum.

 

'HDP DESTEĞİ' İSTİFA GETİRDİ

İYİ Parti, 2018'de Meclis'e 43 milletvekiliyle girdi. İlk olarak parti listesinden seçime giren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal istifa etti. Bahçeli'nin elini öptüğü için partide krize neden olan İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, istifa ederek MHP'ye geçti. İstanbul Milletvekili Fatih M. Şeker de kurultayda liste dışında kalınca istifa eden vekil kervanına katıldı. Manisa Milletvekili Tamer Akkal, HDP desteği nedeniyle, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "Parti kurucu değerlerini kaybetti" ifadesiyle istifa etti. Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ise aynı gerekçelerle AK Parti'ye geçti.

Kaynak: AKŞAM

Recep YAZGANRecep YAZGAN