Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-02-2019 11:53   Güncelleme : 28-02-2019 11:53

Çarşamba’da Gönüllü Gençler “Biz Bitti Demeden Bitmez” Deyip Can Oldu

Çarşamba’da Gönüllü Gençler “Biz Bitti Demeden Bitmez” Deyip Can Oldu

Türk Kızılayı’nın her gün hastaları için 9000 ünite kan bağışı almak zorunda olduğu bilinmektedir. Kış şartları ile kan bağışı sayılarında ciddi düşüş olduğunu duyan gençlerimizin “Biz Bitti Demeden Bitmez” sloganı üzerine Çarşamba Gençlik Merkezinin organizasyonu ile Zübeyde Hanım Meydanında kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Lise ve üniversite gençlerinin katkılarıyla çok sayıda vatandaş kan bağışı konusunda bilgilendirildi. Bu bilgilendirme sonucunda açılan standa soğuğa ve yağmura rağmen baba-oğul, abi-kardeş, genç-yaşlı kan verip can olmak için başvurmuş, başvuru yapan 77 kişinin 55 kişisinden kan alınmıştır. Kan bağışı kampanyasını düzenleyen Gençlik Merkezi Müdürü Ramazan Katoğlu  “Kan verip can olmak için kampanyaya destek veren tüm dostlara teşekkür ediyorum “ dedi.

Katoğlu, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Bakanlık olarak 2019 yılını "Gönüllülük Yılı" olarak kabul ettiklerini açıkladığını bizlerin de taşrada gönüllü gençlerimizle birlikte bir dizi gönüllülük faaliyetlerine başladığımızı belirtmek isterim. Bizimle beraber gönüllülük faaliyetlerinde bulunmak isteyen gençlerimizi Gençlik Merkezimize bekler, kendileriyle planlayacağımız gönüllülük faaliyetleriyle iyiliklerin artması için GENÇLERİN İYİLİK AĞACI’nı yeşertmeye niyetliyiz. İyilikler arttıkça kötülükler azalacaktır. Gençlerimizin mayasında iyilik var. Yeter ki biz onları yeşertecek doğru adımlar atmaları için destek olalım, yol gösterelim. Güçlü Türkiye’yi gönüllülük faaliyetleri ile iyilik ağacını yeşertecek gençler inşa edecektir. dedi.

adminadmin