Güncel
Giriş Tarihi : 19-08-2021 11:28   Güncelleme : 19-08-2021 11:28

Çarşamba’da Her Aşı Bir Fidan!

Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan “Her aşı bir fidan” kampanyasına vatandaşlardan ilgi büyüktü. Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan aşı noktalarını ziyaret ederek aşının önemine vurgu yaptı.

Çarşamba’da Her Aşı Bir Fidan!

Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından korona virüs ile mücadele kapsamında aşılama oranını arttırmak amacıyla düzenlenen “Her aşı bir fidan” etkinliği ile ilçenin Tarihi Köprü, Batı Yaka Zabıta Noktası, Doğu Yaka ve Batı Yaka Pazaryerlerinde vatandaşlara randevusuz olarak covid aşısı yapıldı.

Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen ve aşı olan her vatandaş için doğaya bir fidan dikildiği Tarihi Köprü üzerindeki aşı kampanyasına; Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özer Özen, Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Sezgin, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

“Yapacağımız en iyi mücadele aşı”

Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan aşılamanın önemine vurgu yaparak vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Milletvekili Demircan, “Bulaşı devam ettiği sürece mutasyon riski her zaman yüksek seyreder. Ne kadar çok kişi aşılanır ve böylece virüsün bulaşma ortamını azaltırsak mutasyon riskini de düşürmüş oluruz. Yapacağımız en iyi mücadelemiz aşı. Maske, mesafe ve temizlik kuralları virüs ile mücadelede her zaman gerekli. Tedbirlerimizi sürdüreceğiz. Türkiye, aşı konusunda verdiği başarılı mücadelesiyle dünyaya örnek oluyor. Bunu vatandaşlarımızın konuyu sahiplenmesine borçluyuz. Korona virüsün başladığı ilk günden bu yana fedakârca çalışan sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Aşı olmayı ihmal etmeyelim”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan “Her aşı bir fidan” diyerek hem doğaya can olduklarını hem de aşılama oranını arttırmayı hedeflediklerini belirterek “Her aşı bir fidan diyerek Çarşambamızın maviye dönmesi için aşı kampanyamızı başlattık.  Geçtiğimiz günlerde ülkemiz genelinde çıkan orman yangınları hepimizin yüreğini parçaladı. Biz de Çarşamba Belediyesi olarak aşı olan her vatandaşımız için toprağımızı yeşertiyoruz. Peygamber Efendimiz, “Kıyamet kopsa bile, o zaman elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için de bir engel yoksa derhal o fidanı dikin.” buyurmuş. Aşı kampanyamız ile hem Çarşambalı kardeşlerimizi aşı olmaya teşvik ediyor hem de toprağı fidanla buluşturuyoruz. Maske, mesafenin yanı sıra aşı en büyük silahımız. Aşı olmayı ihmal etmeyelim” dedi.

2 bin 500 kişiye aşure ikramı

Aşı standını gezen heyet daha sonrasında Aşure Günü olması vesilesiyle Çarşamba Tarihi Köprüsü üzerinde yer alan aşure dağıtım noktasını ziyaret etti. Çarşamba Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan toplam 2 bin 500 aşure vatandaşlara dağıtıldı. AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve Belediye Başkanı Halit Doğan Aşure Günü’nün tüm insanlara bolluk ve bereket getirmesini dileyerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN