Güncel
Giriş Tarihi : 08-08-2020 15:36   Güncelleme : 08-08-2020 15:36

Cemil Deveci Destekliyorsa Muhakkak Yanlıştır!

Atakum Belediye binasına “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazan ve Cemil Deveci imzalı 75 metrekarelik dev bir pankart asıldı.

Cemil Deveci Destekliyorsa Muhakkak Yanlıştır!

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de, toplumsal cinsiyet kavramıyla LGBT+’yi da aile tanımının içine alarak eşcinsel evlilikleri meşrulaştırılan İstanbul Sözleşmesine destek verdi.

Hükümetin hiçbir icraatını desteklemeyen ve benimsemeyen Deveci’nin Türk aile yapısını dinamitleyen İstanbul Sözleşmesine verdiği destek manidar bulundu.

DAYANIŞMA ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM

Çalışma arkadaşlarının İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik dayanışmalarını yürekten desteklediğini belirten Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, 2020’nin ilk yedi ayında 182 kadın cinayeti işlendiğini hatırlattı. İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik tartışmaların başladığı temmuz ayında 36 kadının cinayete kurban gittiğini belirten Başkan Deveci, “Ülkemizdeki bu durum ortadayken İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmayı konuşuyor olmak doğru değil. Asıl konuşmamız gereken ‘bu sözleşmedeki yükümlülükler nasıl daha etkin uygulanabilir’ olmalı. Ülke olarak cinsiyet eşitliğini sağlamalıyız, kadına şiddeti önlemeliyiz, aile içi şiddeti durdurmalıyız. Bunları gerçekleştirebilmenin yolunu gösteren İstanbul Sözleşmesi’ni destekliyorum.” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN