Siyaset
Giriş Tarihi : 30-05-2015 14:00   Güncelleme : 30-05-2015 14:00

Çevre dostu araçlarla seçim kampanyası

ÇORUM (AA) - KEMAL KARADAĞ - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, seçim çalışmalarında çevre dostu araçlar kullanıyor

Çevre dostu araçlarla seçim kampanyası

ÇORUM (AA) - KEMAL KARADAĞ - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, seçim çalışmalarında çevre dostu araçlar kullanıyor.

Gürültüye ve israfa yol açmadan üzerinde dijital ekran ve pano bulunan iki elektrikli bisikletin yanı sıra dört reklam vagonuyla tanıtımlarını yapan Uslu, AA muhabirine, insanlara sempatik gelen daha yeni, daha çevre dostu tanıtım araçları kullandığını, seçtiği araçlarla gürültü ve çevre kirliliğine yol açmadığını söyledi.

Seçim çalışmalarında kullandığı çevre dostu araçların ilgi gördüğünü ve bundan dolayı takdir edildiğini anlatan Uslu, "Üzerinde dijital ekran olan, video gösterimi yapan iki elektrikli bisiklet koyduk. Bunlar tamamen çevre dostudur. Bunlar hem trafiğe kapalı alanda gezebiliyor hem de video gösterimi ile tanıtım yapıyor. Yine aynı şekilde Avrupa'da yaygın vagonları kullanıyoruz. Bunlar da ses ve görüntü kirliliği oluşturmaz" diye konuştu.

Böyle bir yöntemin, Çorum'da ve Türkiye'de artarak devam etmesi gerektiğini ifade eden Uslu, şunları kaydetti:

"Halkımızdan aldığımız tepkiler de son derece müspet. Kimse rahatsız olmadan biz propagandamızı yapıyoruz. Umuyorum örnek bir çalışma olur. Artık Türkiye, bu afişler, yoğun pankart yarışları ve bunların yarattığı israftan kurtulur. Herkes kendi söylemek istediğini, hizmetini ya da vaatlerini, taahhütlerini böylesine çağdaş, modern iletişim araçlarını kullanarak yapar. Çevrecilik sadece sözde olmuyor. Aynı zamanda çevre dostu olmak, çevreciliği fiilen yaşamak ve bunu göstermekle olur."

- Araçlar yerli üretim

Uslu, araçların tümünün yerli üretim olduğunu da dile getirerek, Çorum'un çevre dostu araçlarla propaganda yöntemine öncülük ettiğini, bundan dolayı da ayrı bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Seçim dönemlerinin insanları rahatsız eden, çevreyi kirleten propaganda araçlarının kullanıldığı, israfın yapıldığı dönemler olmaması gerektiğini vurgulayan Uslu, "Türkiye'de kullandığımız yöntem yaygınlaştırılmalı. Gazeteci arkadaşlarımızın ya da bu konuda söyleyecek sözü olanların siyasi partileri, çevre dostu propaganda yöntemleri, araçları ya da materyalleri kullanmaya teşvik ediyor olması ve bu konuda bir yarışın başlaması Türkiye açısından çok önemli olabilir" dedi.

 
adminadmin