Sağlık
Giriş Tarihi : 16-12-2020 07:54   Güncelleme : 16-12-2020 07:54

Çocukları Ne Zaman Doktora Götürmeliyiz!

Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nazlı Karakullukcu Çebi, özellikle pandemi döneminde ailelerin sıkça akıllarına geldiği çocuklarımızı sağlıklıyken de doktora götürmeli miyim sorusuna yanıt verdi.

Çocukları Ne Zaman Doktora Götürmeliyiz!

Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nazlı Karakullukcu Çebi, çocukların yenidoğandan itibaren belirli periyotlarla doktor gözetiminde olmalarının yaşanacak bir sağlık sorunun erken teşhisinde önemli olduğunu söyledi.

Erken teşhisin, erken tedavi de önemli rol oynadığını ifade eden Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nazlı Karakullukcu Çebi, özellikle pandemi döneminde ailelerin evde kalan çocuklarını iyi gözlemlemeli diye uyardı.

 

SAĞLIK ERTELENMEZ

Çocukların iki yaşından itibaren özellikle büyüme ve gelişmesini değerlendirdiklerini belirten Uzm. Dr. Nazlı Karakullukcu Çebi, "Bu dönemde beyinsel ve boy kilo olarak büyümesine ve gelişmesine değerlendirerek yaşanacak bir sağlık sorununda erken müdahale imkanı oluyor. Burada göz muayenesi, kalça çıkığı ve diğer sağlık sorunlarında yaşanacak problemler için doktora geç gelinmemesi çok önemlidir. Biz buradan ailelere evde kalan çocuklarını takip etmelerini oluşacak sağlık sorunlarında hiç beklemeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını istiyoruz. Pandemi döneminde bizler sağlık çalışanları olarak hastanemizde her türlü güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. Aileler güvenle gelebilirler. Çünkü sağlık ertelenmez." diyerek sözlerine son verdi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN