Sağlık
Giriş Tarihi : 09-03-2023 11:03   Güncelleme : 09-03-2023 11:03

Çocukların beslenme alışkanlığına dikkat!

Büyük Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Farhad Sardarov, ailelerin çocuklarında sıkça karşı karşıya kaldığı kabızlık sorununda, beslenme alışkanlığına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Çocukların beslenme alışkanlığına dikkat!

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Farhad Sardarov çocuklarda kabızlığın oluşmasının sebeplerinden söz ederek, kabızlığın çocukluk çağında sık karşılaşılan bir problem olduğunu, neredeyse her 3 çocuktan birinde görüldüğüne dikkat çekti.


Kabızlık oluşmasının en çok sebeplerinden birinin beslenme şekli ve beslenme düzeninin alışkanlıklarının yanlış olmasından dolayı olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Farhad Sardarov, "Çocuklarda kabızlığın beslenme alışkanlığının dışında hipotiroidi yani tiroid bezlerinin yavaş çalışmasıdır ve kan tahlili ile belli olmaktadır. Bazı çocuklarda bağırsakların daha yavaş çalışması  ile oluşan tembel bağırsak durumu da  kabızlığa sebep olmaktadır. Ambalajlı paketli ürünler, hazır gıdalar, sert posalı yiyecekler, hamur işinin çok fazla tüketilmesi sindirimi bozacağı gibi uzun vadede bu tür beslenme kabızlığa neden olmaktadır." dedi.

 
Uzm.Dr. Farhad Sardarov ayrıca "Kabızlık durumunu engellemek için öncelikle abur cubur beslenmeden çocukları uzak tutmak ve posalı yiyecekler özellikle meyve, sebze, günlük olarak da su , yoğurt tüketimini arttırmak gerekmektedir" diyerek sözlerine son verdi.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN