Gündem
Giriş Tarihi : 22-01-2018 09:19   Güncelleme : 22-01-2018 09:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütün Mesele Afrin'i Gerçek Sahiplerine Teslim Etmek

AK Parti Bursa Kadın Kolları İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK, PYD, YPG, bunlar desteklendi ve bunların bir kısmı Afrin'e yerleştirildi. Nereden? 2 bin kilometre karelik alan var ya bu alanın güneyinden. Biz bunların takipçisi olarak durduk, durduk, bir gece ansızın vurduk. Ama işimiz çok, daha yapacağımız çok şey var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütün Mesele Afrin'i Gerçek Sahiplerine Teslim Etmek

Konuşmasına tüm Bursalıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Bursa teşkilatlarında görev yapan tüm partililere şükranlarını sundu, ahirete irtihal edenlere de Allah'tan rahmet diledi.

Kongrenin hayırlara vesile olmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 53,2 "evet" oranıyla verdiği destekten ötürü tüm Bursalılara şükranlarını sunarak, "Her ne kadar Türkiye ortalamasının üzerinde bir neticeye ulaşılmış olsa da benim Bursa'dan beklentim çok daha büyüktü, öyle mi? Çünkü biliyorum ki siz de daha fazlasını bekliyordunuz. İnşallah 2019'un Mart’ında da Kasım’ında da bu patlamayı Bursa yapacaktır" diye konuştu.

“BURSA'YI ŞAHA KALDIRMADAN DURMAK BİZE HARAMDIR”

Hep birlikte Bursa'yı çok daha yukarılara çekeceklerine ve bunun için şimdiden çalışmaya başlamaları gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongreyle birlikte teşkilatların tüm güç ve vakitlerini 2019'a yönelteceklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin en önemli sanayi, ticaret, tarım, turizm ve eğitim şehirlerinden biri olan, maziden atiye kurduğumuz köprünün adeta kilit taşlarından biri olan Bursa'yı şaha kaldırmadan bize durmak, dinlenmek haramdır" dedi. Bursa'nın sıradan bir şehir olmadığını ve alışılmışın dışında bir alt yapıya sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uludağ gibi bir turizm markasının dahi hâlâ hakkıyla değerlendirilemediğini düşünüyorum, bunun için 'Dört Mevsim Uludağ' sloganıyla başlayan çalışmayı çok önemli görüyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 15 yılda sadece kamu kurumları eliyle Bursa'ya 32 milyar liralık yatırım yaparak, bu konuda önemli bir alt yapı oluşturduklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde 8 bine yakın derslik yaptıklarını, sağlıkta 20'si hastane 55 tesisi Bursa'ya kazandırdıklarını, inşası devam eden şehir hastanesinin de gelecek yıl hizmete gireceğini söyledi. Çekirge, Yenişehir ve Kestel devlet hastanelerinin inşasının da sürdüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bursa hızla büyüyen bir şehir olduğu için buraya toplu konut projelerimizde önemli bir yer verdik. Bugüne kadar 20 binin üzerinde konutu hak sahiplerine teslim ettik. Tabii bu süreçte bazı hataların da gayet iyi farkındayız. İnşallah önümüzdeki dönemde onları da telafi edecek bir anlayışla Bursa'yı çok daha ileriye taşıyacak atılımları hep birlikte gerçekleştireceğiz"

“GEMLİK-BURSA DEMİRYOLU PROJESİ SANAYİ VE TİCARET İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Bursa'nın, Türkiye'nin ulaşım hatlarının en önemli kavşaklarından biri olmasına rağmen sadece 200 kilometre bölünmüş yolu bulunduğunu, kendilerinin bu rakamı 532 kilometreye çıkardıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun Bursa'yı her iki istikamete de adeta bir adım mesafesinde yaklaştıracağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'nın bir diğer önemli ulaşım projesinin de Bursa-Bilecik hızlı tren hattı olduğunu ve projeyi gelecek yıl tamamlamayı planladıklarını belirterek, Bursa'nın böylece tüm hızlı tren hatlarına bağlanarak ulaşımı en kolay şehirlerden biri hâline geleceğini bildirdi. Gemlik-Bursa Demiryolu Projesi'nin sanayi ve ticaret için büyük önem taşıdığını ve inşasına yakında başlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem riski sebebiyle Gemlik'in dönüştürülmesi projesinin de süratle hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İnşa ettikleri 18 baraj ve 15 göletle şehrin içme suyu sorununu çözdüklerini ve arazilerinin bereketini artırdıklarını, şu ana kadar yaklaşık 400 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu görüşlere yer verdi: "Sadece ana başlıklarıyla ifade etmeye çalıştığım bu hizmetlerin neler olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu yatırımları daha da büyüterek, daha da yaygınlaştırarak sürdüreceğiz. 2019 aynı zamanda işte bu projelerin hazırlık sürecidir. Bunun için hem sizlerden hem ilgili kurumlarımızdan sıkı bir çalışmayla seçimlere kadar şöyle dört dörtlük bir hazırlık bekliyorum. Buna hazır mıyız?"

“SON ASRIN EN BÜYÜK SOYKIRIMINA TÜRK MİLLETİ MARUZ KALMIŞTIR”

Konuşmasının devamında, tarihinde sömürgecilik gibi bir insanlık suçu olmayan ecdadın yönettiği bölgeleri sadece imar ettiğini, güvenin ve huzurun teminatı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri hep sözüm ona 'soykırım' diye bizi suçluyor ya, aslında son asrın en büyük soykırımına Türk milleti maruz kalmıştır. Balkanlar'dan çekilirken verdiğimiz sivil kayıpların sayısı 2 milyonun üzerindedir, Kafkasya'da en az bu kadar bir kayıp söz konusudur. Birinci Dünya Savaşı'nda, dört bir yandaki cephelerde bıraktığımız yiğitlerimiz için yakılan ağıtlar bugün de yüreğimizi dağlamaya devam ediyor, nesilden nesile aktarılıyor. Şu dillerden düşürülmeyen, Ermeni tehcirinin sebebi olan katliamlarda kaybettiğimiz insanlarımızın sayısı 'soykırım' diye ifade edilen rakamlardan kat ve kat fazladır. Biz tevekkül sahibi bir millet olarak acımızı kalbimize gömdüğümüz, bunun propagandasını yapmadığımız için, tam tersi iddialara muhatap olduğumuzdan şaşırıyoruz. Hem suçlu hem güçlü dedikleri türden bir saldırı ile giderek daha çok karşılaşacağımız anlaşılıyor. Allah'ın izniyle hepsine de verecek cevabımız vardır” dedi.

"DURDUK, DURDUK, BİR GECE ANSIZIN VURDUK"

Diğer iddialar konusunda da aynısını yapacaklarını, iddiaları dile getirenlerin karşılarına çıkacak cesaretlerinin olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne oldu Cerablus'ta, Er Rai'de, El Bab'da? 'Bakın bize yanlış yapmayın, sınırlarımıza saldırmayın, taciz etmeyin, böyle yapacak olursanız çok fazla dayanamayız' dedik. Bunu Sayın Obama'ya da söyledim. Obama'ya söylediğim zaman bizim bir zeytinlik projemiz vardır. Ne yazık ki beklediğimiz cevabı almadık" diye konuştu. On beş gündür, "Bir gece ansızın gelebiliriz" dediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef müttefikimiz olan bazı ülkeler, 'Biz terör örgütüne silah yardımı yapmadık' diyorlar ama biz terör örgütüne silah yardımı yaptıklarını tüm kayıtlarıyla biliyoruz, görüyoruz, görüntülüyoruz. Kimi aldatıyorsunuz. Bunların hepsi bilinen gerçekler. Şimdi 5 bin tırın dışında 2 bin civarında uçakla gelen silah ve mühimmat var. Bütün bunlarla beraber terör örgütü desteklendi. PKK, PYD, YPG, bunlar desteklendi ve bunların bir kısmı Afrin'e yerleştirildi. Nereden? 2 bin kilometre karelik alan var ya bu alanın güneyinden. Biz bunların takipçisi olarak durduk, durduk, bir gece ansızın vurduk ama işimiz çok, daha yapacağımız çok şey var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam hava harekâtıyla gereken adımların atıldığını, ardından kara harekâtının başladığını ve devam ettiğini dile getirdi. Afrin'de yüzde 55 Arapların, yüzde 35 sonradan yerleştirilmiş Kürtlerin ve yüzde 6-7 civarında Türkmenlerin olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Şimdi bütün mesele Afrin'i gerçek sahiplerine teslim etmek. Bizim hedefimiz nedir? Hedefimiz 3,5 milyon Suriyeli topraklarımızda var mı? Var. İşte bizim topraklarımızdaki Suriyeli kardeşlerimizi kendi topraklarına bir an önce göndermek. Şu anda attığımız, bizim attığımız adımlar da şu var. Bölücü terör örgütüne karşı atılması gereken adımları kararlı bir şekilde atıyoruz, atacağız. Buradan taviz vermemiz mümkün değil. Bu PKK, PYD, YPG'yi, ülkemizde bunları hiçbir tanesi kalmayıncaya dek bunların hepsini bitireceğiz. Suriye tarafından gelmek isteyenler de bunun bedelini çok ağır öderler. Emin olun, bunlar şu operasyonlardan sonra bir daha karşımıza çıkacak cesareti de bulamayacaklar. Sadece uzaktan atıp tutarak, 'Bizim arkamızda Amerika var, bize silahları gönderiyor.' diyerek, Türkiye'yle, Türk milletiyle baş edemezsiniz, bunu böyle bilesiniz."

"BU BİR MİLLÎ MÜCADELEDİR, KARŞIMIZA KİM ÇIKARSA ÇIKSIN EZER GEÇERİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin, KCK'nın, terör örgütünün bazı temsilcilerinin Kürt vatandaşları meydanlara çağırdığını dile getirdi. Şu ana kadar pek meydanlara çıkan, Diyarbakır'daki kongreye katılan olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Sakın ha bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler, bunu da böyle söylüyorum. Zira bu, bir millî mücadeledir. Bu millî mücadelede karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz. Bu, böyle bilinsin. Taviz yok, en ufak bir esneklik yok. Gereği neyse bunu yaparız. Burada ana muhalefetin başındaki zat, onlara destek veriyor diye bu doluşa gelirlerse yine aldanırlar. 'Yok, kan dökülmesini istemiyoruz, yok şu.' Sen ne diyorsun? Böyle bir süreç başladığı zaman burada şehadet de olur, gazi de olur, kan da olur.”

Ana muhalefet liderinin seçtiği yeni İstanbul il başkanının düşmanların diliyle konuştuğunu, iftiralar üzerinden ülkemize ve milletimize saldırdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada milletin değerlerine bu kadar yabancı, ülkesinin tarihine bu derece husumet besleyen başka bir ana muhalefet var mıdır bilmiyorum. Bunların hepsini de gören, takip eden milletimizin takdirini seçimlerde en güzel şekilde ortaya koyacağını düşünüyorum. Zira ben CHP'nin içinde yerli ve millî olan kardeşlerimizin de olduğuna inanıyorum. Onları da ben bu saflara davet ediyorum. Gelsinler, yerli ve millî olarak beraber yürüyelim."

"KENDİMİZİ BÖLGEMİZDE YAŞANAN HADİSELERDEN SOYUTLAMA LÜKSÜMÜZ YOK"

Kimsenin Türkiye üzerindeki emellerinden vazgeçmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toprak bütünlüğü ve millî bütünlüğe yönelik saldırıların ardı arkasının kesilmediğini ifade etti.

Diğer taraftan, gönül coğrafyasının her köşesinden yükselen feryatların artık tıkalı kulaklar tarafından dahi duyulur hâle geldiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "KKTC'de bir pespaye gazete, ahlaksızca bugün bir başlık atmış. Ben KKTC'deki kardeşlerimi de burada tavır almaya davet ediyorum. Türk ordusunun Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlık, edepsizliktir. Ben KKTC'li kardeşlerime özellikle böyle bir duruşu sergilemek suretiyle KKTC'de gereken cevabı onlara vermeleri lazım. Sadece son çeyrek yüzyıla baktığımızda dahi dün Bosna'da, Irak'ta, Filistin'de, bugün Suriye'de yaşanan katliamlar karşımıza çıkıyor. Kim bilir yarın nerelerde ne acılarla ne zulümlerle karşılaşacağımız bilmiyoruz. Bunun için kendimizi bölgemizde yaşanan hadiselerden soyutlama, onların dışında kalma gibi bir lüksümüz yoktur.”

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEPSİ BÜYÜK BİR OYUNUN PİYONLARI”

“Türkiye'nin şurada ne işi var?” diyenlerin, hem bu ülkenin hem bu milletin gerçeklerinden bihaber olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, oralarda olmak zorundadır. Türkiye millî bekası için yılanın başını ezmek mecburiyetindedir Bay Kemal. Hem kendimiz hem de umudunu bize bağlamış kardeşlerimiz için gerekli gördüğümüz her yerde varlık göstereceğiz.”

Terör örgütlerinin sadece görünen yüzlerinden ibaret olmadığını, her birinin farklı güçlerin oyuncusu olarak sahada arzı endam ettiğini iyi bildiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ demek, sadece Pensilvanya'daki şarlatan ve tüm hakikatler ortada olmasına rağmen adeta ona tapan köle sürüsü demek değildir. PKK demek, sadece Kandil ve Avrupa'da yuvalanmış katiller sürüsü demek değildir. DEAŞ demek, nereden ve nasıl geldikleri belli olmayan, tek vasıfları sözde Müslüman olan ve görevleri kan dökmek olan bir güruh demek değildir. DHKP-C demek, belirli bir meşrebe mensup insanlarımızı istismar ederek teröristçilik oynayan bir grup demek değildir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin hepsinin döktükleri kanın, yaptıkları zulmün yanında çok daha büyük bir oyunun piyonları olduğunu ifade etti.

“BİZ BU COĞRAFYADA BİNLERCE YIL YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizin geçmişi 95 yıllık olabilir ama devletimizin mazisi binlerce yıllıktır. Bu milleti tarih sahnesinden silmeye, bırakınız bu ne idüğü belirsiz birkaç çapulcuyu, bunların ağa babalarının dahi gücü yetmedi ve yetmeyecek. Allah'ın izniyle biz bu coğrafyada daha binlerce yıl yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs meselesinde, İslam İşbirliği Teşkilatının dönem başkanlığının Türkiye'de olduğu bir dönemde önemli adımlar attıklarını hatırlattı. Bu kapsamda, ABD'nin sekiz ülkenin yer aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamdolsun, biz de 128 ülke bir arada olduk. Bununla kalmayacağız, çalışacağız çünkü Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Hristiyanların da yine burada mabetleri var" dedi. Türkiye'nin takındığı tavrın, İslam dünyasında da Hristiyan dünyasında da ilgi uyandırdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa'yı arayıp konuştuğunu, Vatikan'ı ziyaret ederek, bu işin ikinci etabını konuşacaklarını kaydetti. Papa'nın daha önce Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan biz bu coğrafyada daha binlerce yıl yaşamaya devam edeceğiz Erdoğan, kendisinin de iade-i ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

“TÜRKİYE MUTLAKA DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ HÂLİNE GELECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik olarak gelişmekte olan ülkelerden, gelişmiş ülkeler sınıfına atlama hamlesini başlattığı 2013 yılında Gezi olayları ile sokakların hareketlendirildiğine dikkati çekerek, bunların durup dururken olmadığını vurguladı. Suriye'de inisiyatif alıp bölgeyi huzura kavuşturma hazırlıklarına başlanılan bir dönemde, FETÖ'nün seri darbe girişimleri, PKK'nın çukur eylemleri, DEAŞ'ın bombalı saldırılarıyla bambaşka bir iklimin oluştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Siyasette, diplomaside, ekonomide ne zaman yeni bir hamle yapsak, karşımıza hep terör örgütlerinin desteğiyle oluşturulmuş engeller çıktı. Buna rağmen hedeflerimizden vazgeçmedik, adım adım ilerlemeye devam ettik. Zaman kaybettik mi? Ettik. Hedefimiz 2023 yılında 2 trilyon dolar millî gelire ulaşmaktı. Henüz 1 trilyon doları ancak yakalayabilmiş durumdayız. Geç olacak ama er veya geç olacak. Hiç endişe etmeyin. Türkiye mutlaka dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline gelecek. Bunun yanında küresel adaletsizliklerin çözümü için başlattığımız girişimlerimizden eninde sonunda, mutlaka netice alacağız. Diğer ülkelerde uyguladıkları yöntemlerle bizi durdurabileceklerini, yolumuzdan döndürebileceklerini sananlar, hüsrana uğramaya mahkûmdur. Zira biz Türkiye'yiz"

"2019, KRİTİK BİR DÖNEMEÇTİR”

Türkiye'yi 15 yılda 3,5 kat büyütmelerinin, büyük bir başarı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, asıl hedeflerinin yanında bunun sadece mütevazı bir adım olduğunu söyledi. Karşılaştıkları her kriz, girdikleri her virajın, önlerine çıkan her engelin hedeflerle aralarındaki bir imtihan olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başlamak, bitirmenin yarısıdır derler. Bir yandan başlattığımız işlerimizi titizlikle takip ederek sonuçlandırırken, bir yandan da yeni adımlar için hazırlıklarımızı ihmal etmiyoruz. Onlara da devam. 2019, bu süreçte kritik bir dönemeçtir. Bunun için her fırsatta 2019'un önemine işaret ediyorum. Bu durumun farkında olan sadece biz değiliz. Ülkemizin ayağına çelme takmak isteyenler de 2019 ehemmiyetini gayet iyi biliyorlar. Onun için bu süreci çok dikkatli yönetmek mecburiyetindeyiz. Ana kademeden kadın ve gençlik kollarımıza kadar tüm teşkilatlarımızın sorumluluklarının bilincinde olduklarına inanıyorum” dedi.

adminadmin