Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-03-2019 09:18   Güncelleme : 04-03-2019 09:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Samsun Endüstri Bölgesi Olacak!

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun mitinginde yaptığı konuşmada, “31 Mart seçimlerinden sonra; ekonomi, tarım, sanayi ve istihdam noktasında atılacak adımlarla ülkemize hizmeti aralıksız sürdüreceğiz. İçeride güçlü olmadan dışarıda güçlü politikalar izleyemeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Samsun Endüstri Bölgesi Olacak!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Samsun mitingine katıldı.

24 Haziran seçimlerinde şahsına, AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na verdikleri destekten ötürü Samsunlulara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin itimadına layık olmaya çalışacağız. Sizlerin emanetini namusumuz bilip, canımızdan bir parça bilip, asla halel getirmeyeceğiz. İlk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla sizler için koşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Seçimlere 27 gün kaldığına işaret ederek, 27 gün sonra sandığa gidilerek tam bir demokrasi şöleni içinde oyların kullanılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı partilerinden oluşan muhalefetin, aylardır sürdürdüğü liste kavgasını daha yeni bitirip kıyısından köşesinde de olsa meydanlarda daha yeni görünmeye başladığına dikkat çekti.

Muhalefetin seçim kazanmak gibi bir hedefinin ve millete hizmet etmek gibi bir derdinin olmadığını, sadece rant kaynağı olarak gördükleri belediyeleri korumayı hedeflediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Onların amacı 3-5 mitingle, birkaç tane salon toplantısıyla, bir-iki televizyon programıyla bu dönemi de savuşturmak. Milletle buluşmak, hasbihâl etmek, dert dinlemek onlar için çok büyük bir yük. Herkese, hatta bölücü örgütün siyasi uzantılarının küstahlıklarına bile tahammülleri var, ama millete tahammülleri yok.”

“İSTİSMAR EDEMEYECEKLERİ HİÇBİR KAVRAM YOK”

“Ola ki bir köye yolları düşse, bu sefer de kendilerinden yol isteyen,  hizmet bekleyen insanlarımızı azarlıyorlar” diyerek, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının kendisinden hizmet isteyen vatandaşları “oy yoksa hizmet de yok” sözleriyle azarlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Söz konusu olayın video görüntüsünü, meydanda bulunan dev ekrandan mitinge katılan vatandaşlara da izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili parti belediye başkanının, görevlerini yapmak, verdikleri sözleri tutmak yerine, utanmadan-sıkılmadan vatandaşa hakaret ettiğini belirtti.

Bir CHP Genel Başkan Yardımcısının “AK Parti’ye oy verirseniz eliniz kırılsın” diyerek vatandaşlara beddua ettiğine, ilgili partinin genel başkanının geçen seçimde “AK Parti’ye oy vermek günah” dediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bunların istismar edemeyecekleri hiçbir kavram yok. Bunların kendi çıkarları için çiğnemeyecekleri ilke, prensip yok. Bunların koltuklarını korumak için, bölücü örgütün siyasi uzantıları dâhil, giremeyecekleri iş birliği yok. İkballeri, kişisel hırsları için her şeyi yaparlar, her türlü rezilliği işlerler. Şimdi de bölücü örgüte müzahir partinin militanlarını, CHP listelerinden belediye meclislerine sızdırmanın gayreti içerisindeler” değerlendirmesinde bulundu.

7 Haziran seçimleri sonrasında bölücü terör örgütünün, Suriye’den kazdığı tünellerden silah bomba, mühimmat, patlayıcı ve militan sızdırarak millete eziyet ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O gün başarılı olamayanlar, bugün bir başka yoldan tünel kazıyorlar” diye ekledi.

“31 MART AYNI ZAMANDA BİR BEKA SEÇİMİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “O zaman fiziki tünellerle hedefine ulaşamayanlar, bugün benzer bir tüneli siyasi olarak CHP listelerinden açıyorlar. Millî iradeye karşı kazılan bu tüneli de mevcut CHP yönetiminin rızası, onayı, açık desteğiyle gerçekleştiriyorlar. Hiç uzağa gitmeye gerek yok, özellikle bölücü örgütün siyasi uzantılarının aday göstermediği illerde, bu tünel siyaseti aşikârdır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde ise tünel siyaseti artık çok farklı boyutlara, aleni iş birliğine varmıştır. Şu anki yönetim altında CHP’nin asli görevi, maalesef, bölücülere aracılık yapmak, koltuk değnekliği yapmak hâline dönüşmüştür.”

Miting alanındaki ekrandan, bölücü terör örgütü güdümündeki parti yetkililerinin PKK-YPG-PYD terör örgütleri ve örgüt elebaşı lehine ve Cumhur İttifakı aleyhine yaptıkları açıklamaları vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ın Türkiye için sadece bir belediye değil; aynı zamanda bir beka seçimi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart’ta sadece ilçe belediye başkanlarını, meclis üyelerini, muhtarları seçmeyeceksiniz. 31 Mart’ta, bölücü örgüt adına siyasi tünel kazanlara sandıkta çok güçlü bir ders vereceksiniz. 31 Mart’ta ülkemizi bölmek isteyenlere sandıkta esaslı bir Osmanlı tokadı vuracaksınız. 31 Mart’ta milletimizin birliğine, dirliğine, kardeşliğine saldıranları sandıkta sizler püskürteceksiniz” şeklinde konuştu.

“BİZİM İÇİN ANKETÇİLERİN DEĞİL MİLLETİN SÖZÜ KIYMETLİDİR”

CHP salon toplantılarıyla, dostlar alışverişte görsün kabilinden üç-beş mitingle seçim dönemini geçirmeye çalışırken kendilerinin, il ve ilçelerin en büyük meydanlarında yüz binlerle buluştuklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendileri için mitinglerin; sadece bir seçim çalışması değil aynı zamanda milletle yüz yüze istişare ettikleri gönül meclisleri olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mitingler, bizim ilham aldığımız, güç aldığımız, daha büyük mücadeleler için kuvvet topladığımız en önemli enerji kaynağımızdır. Mitingler bizim için aynı zamanda meydanların sesine, sokağın sesine aracısız bir şekilde kulak verme vesilesidir. Bizim için anketçilerin değil milletin sözü kıymetlidir. Kardeşlerim; bizim için medyanın değil meydanın ne dediği önemlidir.”

“17 YILDA SAMSUN’A 29 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

İlk günkü aşkla yürüttükleri çalışmalar sayesinde son 17 yılda Samsun’a 29 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımların arasında eğitim alanında 4 bin 832 adet yeni dersliğin, 8 bin 865 öğrenci kapasiteli yurt binalarının,  gençlik merkezlerinin, iki stadyum, spor salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri, futbol ve golf sahaları, buz pateni salonu, kayak eğitim merkezi ve tenis kortları gibi spor tesislerinin ve şehirdeki ikinci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesi’nin bulunduğunu hatırlattı.

Samsunlu ihtiyaç sahiplerine 2,7 milyar lira kaynak,  çiftçilere 2 milyar lira tarımsal destek, iş insanlarına 8 milyar lira tutarında yatırım teşviki sağladıklarını, 16’sı hastane toplam 35 yeni sağlık tesisini şehre kazandırdıklarını, şehirde 9 bin konut inşa ettiklerini, 131 tarihî eseri restore ettiklerini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşımda ise 120 km olan bölünmüş yol uzunluğunu 309 km’ye çıkardıklarını,  8 baraj ve hizmete sunulan sulama tesisleriyle 462 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını, 100 adet taşkın koruma tesisleriyle 109 yerleşim yerini ve 28 bin dekar araziyi taşkınlardan koruduklarını aktardı.

Eğitim, sağlık, ulaşım, sulama, tarım ve sanayi alanlarında şehre kazandırılan, yapımları hâlen devam eden ya da ihale ve proje aşamasında olan diğer yatırım ve hizmetlerden de örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca bu yıl için Samsun’da 166 dekar alanda kenevir tohumu üretimi için sözleşme imzalandığını ve 10 ton tohum üretimi hedeflediklerini müjdeledi.

Yerli ve millî kenevir üretimi noktasında yaklaşık 3 yıldır Samsun’da çalışmaların yürütüldüğüne değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vezir ve Narlı isimlerinde iki adet kenevir çeşidi için tescil başvurusu yapıldı. Kenevirlerin tescili ile birlikte önümüzdeki sene üretime başlamayı, 2023 yılında da 200 ton tohumluğa ulaşmayı planlıyoruz. Bütün bu süreçlerin takibini bakanlığımız ile birlikte Samsun’daki Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitümüz koordine edecek. Bu işin pilot ili Samsun olacak” açıklamasında bulundu.

“SAMSUN’UN ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLMASI İÇİN ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK”

Samsun’un endüstri bölgesi olması için gerekli çalışmaları başlatarak, şehri yerli ve uluslararası yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi hâline getireceklerinin bilgisini de paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hizmet ve yatırımların kesintiye uğramaması için 31 Mart seçimlerinden başarıyla çıkmaları gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart seçimlerinden sonra; ekonomi, tarım, sanayi ve istihdam noktasında atılacak adımlarla ülkemize hizmeti aralıksız sürdüreceğiz. İçeride güçlü olmadan dışarıda güçlü politikalar izleyemeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da büyükşehir ve 15 ilçede AK Parti, 2 ilçede ise Cumhur İttifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi adaylarıyla seçime girdiklerine dikkat çekti.

Konuşmasının sonunda “tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini; sabırları vefaları ve muhabbetleri dolayısıyla Samsunlulara teşekkür ederek tamamladı.

adminadmin