Dağları Korku Sardı!
Küresel aktörlerin taşeronluğuna soyunarak Türkiye’ye karşı ihanet ittifakına katılan PKK’da dağılma korkusu başladı
Küresel aktörlerin taşeronluğuna soyunarak Türkiye’ye karşı ihanet ittifakına katılan PKK’da dağılma korkusu başladı. Kürtlerin sözde temsilciliğine soyunan ancak en çok Kürtlere zarar veren PKK, her türlü provokasyona ve algı çabalarına rağmen halktan destek göremeyince çözülme sürecine girdi.
Akit’in ulaştığı istihbarat raporlarına göre; örgüt içinde çok sayıda intihar vakaları yaşanırken, kaçmak isteyen yüzlerce örgüt üyesi ise infaz ediliyor. Kandil yönetimi tarafından Cizre, Nusaybin, Dargeçit, Silopi, Nusaybin, Silvan, Lice, Hani, Bismil, Derik, Dicle, Yüksekova, Hazro, Varto, Sason, Kozluk ilçelerine atanan örgüt yöneticileri, teröristlerin can korkusu nedeniyle çatışmalara girmek istemediği için Kandil’le sorunlar yaşadığı öğrenildi. Yakalanan teröristlerin itiraflarına da yer verilen raporda, çatışmalara zorlanan örgüt yöneticilerinden bazılarının Kandil’e rest çektiği de ifade ediliyor.
‘BİZİ ÖLÜME GÖNDERİYORLAR’
Yakalanan teröristlerden 13 tanesinin itirafları, PKK’nın içinde bulunduğu durumu net şekilde özetliyor. Silopi’de yakalanan bir teröristin itiraflarında, “Artık anladık ki Kandil bizi göz göre göre ölüme gönderiyor. Başarı kazanamayacağımızı onlar da çok iyi biliyor ama ‘ya öldüreceksiniz ya öleceksiniz. Bu savaştan kurtuluşunuz yok. Kaçmaya kalkarsanız hayatınızın en büyük hatasını yapmış olursunuz’ diyorlar” şeklindeki ifadeleri, teröristlerin ölüm tehdidiyle savaştırıldığını gözler önüne seriyor.
‘HANİ KÜRTLERİN HAKKINI SAVUNUYORDUK’
R.B. isimli terörist ise örgüt içindeki isyanı şu çarpıcı cümlelerle itiraf ediyor: “Bize ‘kaçan sivilleri öldürün. Eğer bizim yanımızda değillerse o Kürtlerden bize zaten hayır gelmez. Korkmanıza gerek yok, halk bu işi bizden bilmez’ diyorlar. ‘Hani biz Kürtlerin hakkını savunuyorduk, nasıl olur da kendi halkımıza kurşun sıkarız’ deyince ‘Siz o kaçaklara sıkmazsanız biz gelir sizin kafanıza sıkarız’ diyorlar. Bu savaşın artık bizim savaşımız olmadığını anladık.”
PKK'LI HAİNLER TELSİZE CEVAP VERMİYORLAR
Şırnak'ın Cizre ilçesinde yürütülen operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarının yanısıra örgütün sözde ilçe yöneticileri de büyük darbe aldı. Cizre'de PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci” operasyonu sürüyor. Çalışmalarda 446 terörist etkisiz hale getirildi, 132 terörist sağ ele geçirildi, 432 barikat kaldırıldı, 126 hendek kapatıldı. Operasyonda sıkışan örgütün “Agir”, “Doktor” ve “Dijvar” kod adlı sözde Cizre sorumluları, Kandil’den gelen telsiz çağrılarına yanıt vermiyor. Bu teröristlerin etkisiz hale getirildiği ya da ilçeden kaçtığı değerlendiriliyor.
Kaynak: Yeni Akit Gazetesi
admin















































































































































































































