Eğitim
Giriş Tarihi : 16-11-2022 16:26   Güncelleme : 16-11-2022 16:26

Dahiyane Fikirlere Çözümler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kariyer Merkezi Müdürlüğü ve MARPATAŞ Marka ve Patent işbirliği ile ‘Dahiyane Fikirlere Çözümler’ adlı patent eğitimi gerçekleştirildi.

Dahiyane Fikirlere Çözümler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panel eğitimine Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gediz Uğuz, Kariyer Merkezi Şefi Olcay Hündür, akademisyenler  ve öğrenciler katıldı.

 

“Patent eğitimleri artık lise seviyesine kadar indirilmeye çalışılıyor”

 

Açılış konuşması gerçekleştiren Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, “Patent eğitimleri artık lise seviyesine kadar indirilmeye çalışılıyor. Patent eğitimine ne kadar erken yaşta başlarsak, benim de tecrübe edindiğim kadarıyla çok daha fazla patente sahip olunur. Bu eğitimde MARPATAŞ Marka ve Patent işbirliği ile sizlere patent süreci hakkında bilgi vereceğiz.” diye konuştu.

 

Marka, Patent, Tescil, Fikri Haklar ve Faydalı Model anlatıldı

 

Programın devamında MARPATAŞ Patent Vekili Mehmet Tozar, marka, patent, tescil, fikri ve sınai haklar, faydalı model patent sahipliği konularını anlattı. Ardından son zamanlarda yoğun bir şekilde gündem olan Metaverse ve NFT hakkında da genel bir bilgi verdi. Sonrasında öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Programın sonunda Kariyer Merkezi Şefi Olcay Hündür, Mehmet Tozar’a teşekkür belgesini takdim etti. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN