Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-09-2016 09:00   Güncelleme : 22-09-2016 09:00

Değerlerimizle Bütünleşecek Eğitim Sistemine İhtiyacımız Var

Yeni eğitim-öğretim dönemi nedeniyle Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'i ziyaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Tarihimizle ve kadim değerlerimizle bütünleşecek köklü bir eğitim sistemine ihtiyacımız var. Bunu sağlarsak 100 yılın tohumlarını bugünden ekmiş oluruz" dedi.

Değerlerimizle Bütünleşecek Eğitim Sistemine İhtiyacımız Var

Samsun Haber - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'i ziyaret ederek, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında başarı diledi. Samsun'un önemli öğrenci potansiyeli oldukça yüksek bir il olduğuna dikkat çekilen ziyarette, Başkan Genç ve İl Müdürü Esen, fikir alışverişinde bulunurken, eğitimle ilgili çalışmalarda karşılıklı işbirliğini sürdürmek istediklerini söyledi.

'EĞİTİME 35 MİLYON LİRA YATIRIM'

Canik Belediyesi'nin eğitime en çok yatırım yapan belediye olduğuna dikkat çeken Başkan Osman Genç, "Bizim için eğitim olmazsa olmazımız. Ne kadar yol, kaldırım, bina yaparsanız yapın, eğitimde geriyseniz bunların hiç bir anlamı olmaz. Bu nedenle eğitim alanında kurum olarak sorumluluğumuz olmamasına rağmen, 12 yıldır eğitime 35 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. 7 olan eğitim yuvası sayısını 21'e çıkardık. Eğitim altyapısı sorununu çözdük. Belediye olarak yaptığımız eğitim tesislerinin yanısıra, mevcut okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini gidererek yavrularımızın modern şartlarda geleceğe hazırlanmasını sağladık" dedi.

'GENÇLER ÖMER HALİSDEMİR GİBİ OLMALIDIR'

Eğitimde en önem verdikleri konunun milli ve manevi değerler olduğunun altını çizen Başkan Genç, "Manevi değerleri önemseyen, bilgili, hayalleri geniş nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur. Her bir gencimizin birer Ömer Halisdemir olmasını arzuluyoruz. Aziz şehidimiz gibi vatan, millet ve bayrak sevdasıyla yaşayan bir gençlik, bu ülkenin geleceğinin sağlam olması demektir. Çok şükür gençlerimiz 15 Temmuz gecesinde milli ve manevi değerlerinin ne kadar sağlam olduğunu gösterdi" diye konuştu.

'EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİNE DEVAM'

Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücü olduğunu belirten Başkan Genç, "Çocuklarımızın aklına, kalbine hitap edecek, onlara ideal ve özgüven verecek, tarihimizle ve kadim değerlerimizle bütünleşecek köklü bir eğitim sistemine ihtiyacımız var. Bunu sağlarsak 100 yılın tohumlarını bugünden ekmiş oluruz. Eğitim yatırımları konusunda bugüne kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde bir çok başarılı iş gerçekleştirdik. Bu işbirliğini bundan sonra da sürdürmeye kararlıyız. Yeni eğitim-öğretim döneminde sayın İl Müdürümüzün nezdinde tüm eğitim camiamıza, öğrencilerimize ve velilerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

'SAMSUN EĞİTİMDE DAHA İYİ'

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Samsun'u eğitimde daha üst seviyelere çıkarmak için çalıştıklarını dile getiren Coşkun Esen de, şunları söyledi: "Samsun eğitim noktasında önceki yıllara oranla çok daha iyi seviyelerde. Gerek hükümetimizin yaptığı yatırımlar gerekse İl Müdürlüğü olarak bizim ve belediyelerimizin yaptığı yatırımlar Samsun'u eğitimde her geçen yıl biraz daha ileri taşımaktadır. Sayın Başkanımız bugüne kadar eğitim konusunda bizlere her zaman destek olmuştur. Eğitime yaptığı katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canik Belediyesi işbirliği sürecektir."  

adminadmin