Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 10-09-2020 13:41   Güncelleme : 10-09-2020 13:41

Din Eğitim Ve İmam Hatip Liseleri

Din Eğitim Ve İmam Hatip Liseleri

Bu milleti dininden ve manevi değerlerinden uzaklaştırmak için yüzyılı aşkın bir süredir dışarıdan planlanan ve sahneye konan çok sinsi çalışmalar ve gayretler var. Çünkü bu millete hâkim olmak ve söz geçirmek için tek yolun, onu dini değerlerinden ve inancından uzaklaştırmak olduğunu, Avrupa kâfirleri ve onlardan ders alan Asya münafıkları çok iyi biliyorlar.

“Uzun yıllar İngiltere’de çeşitli bakanlık ve Başbakanlık görevlerinde bulunan Gladston’un bu konudaki yaklaşımı ve görüşleri çok ilginçtir. Aslında İslam âleminde uygulanan politikalar için de çok önemli bir fikir vermektedir.

İngiliz Avam Kamarasındaki bir konuşması esnasında eline Kur’an’ı da alarak aşağıdaki ifadeleri kullanan ve o sıralarda Sömürgeler Bakanı olarak görev yapan Gladston’un görüşlerinin, daha sonraki yıllarda planlı bir şekilde uygulandığını söylemek mümkündür. ’’Bu Kur’an Müslümanların elinde bulunduğu müddetçe, biz onlara hakiki hâkim olamayız. Ne yapıp yapıp, bu Kur’an’ı sükût ettirip ortadan kaldırmalıyız. Yahut da Müslümanları ondan soğutmalıyız’’

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN