Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 11-11-2018 10:59   Güncelleme : 11-11-2018 10:59

Diriliş Ertuğrul’un faizle imtihanı!

Diriliş Ertuğrul dizisiyle, 7’den 70’e herkesin tanıdığı oyuncu haline gelen Engin Altan Düzyatan, (reklama girmesin için ismini vermeyeceğim) banka reklamında kafası karışan birikimcinin MR’ına bakarak “ kafası çok karışmış, birikim yapmak istemiş istediği faizi alamamış, istediği oranları yalnızca hoş geldin döneminde vermişler. Sonra acil bir ihtiyaç ortaya çıkmış bu sefer de vadeyi bozup zarara girmek istememiş. Çok karşılaşıyoruz” dedi.

Diriliş Ertuğrul’un faizle imtihanı!

Aynı Engin Altan Düzyatan, Diriliş Ertuğrul dizisinin 5. Sezonun ilki, 122. Bölümünde oğlu Gündüz Alp’i faize bulaştığı için dövüyor.

Ertuğrul oğluna, “İş tuttuğun adamların, tefeci olduğunu bilmez misin? Sen elindeki altınları ticaret yapmak için bu soysuzlara verdin. Bunlar da daha fazla kazanmak için tüccara köylüye faizle verdiler. Sen bu kazancın haram olduğunu bilmez misin? Sen kazancının helal mi, haram mı olduğunu bilmeden nasıl alırsın?” dedi ve oğlunun cevabını beklemeden oğluna sağlam bir Osmanlı tokatı akşetti!

Gündüz Alp’in gözlerinden duman çıktı. Ama töre adabına bağlığını bozmadan ‘Eyvallah’ diyerek babasının huzurundan ayrıldı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin