Güncel
Giriş Tarihi : 27-09-2022 14:27   Güncelleme : 27-09-2022 14:27

Dünya Müslüman Alimler Birliği Kurucusu Yusuf El-Karadavi Vefat Etti

Dünya Müslüman Alimler Birliği Kurucusu Yusuf el-Karadavi, 96 yaşında vefat etti. Dünya yaşamı boyunca Müslümanların dertleriyle ilgilenen Karadavi, bir çok ülkede konferans, sempozyum ve seminerlere katılarak İslâm'ın doğru anlaşılması için çaba sarf etti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Kurucusu Yusuf El-Karadavi Vefat Etti

Dünya Müslüman Alimler Birliği, yaptığı yazılı açıklamayla Birliğin eski başkanı Mısırlı alim Karadavi'nin vefat haberini duyurdu.

Birliğin açıklamasında, "Ömrünü, İslam'ın hükümlerini açıklamaya adayan Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin kurucu başkanı Yusuf el-Karadavi, Hakk'ın rahmetine kavuştu." ifadesine yer verildi.

Eylül 1926'da Mısır'da dünyaya gelen Karadavi, Kuran-ı Kerim hafızlığı ve dini eğitiminin ardından Ezher'de üniversite eğitimini tamamladı.

Karadavi, kurulduğu 2004 yılından 2018'e kadar Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin başkanlığını yaptı.

Yusuf el-Karadavi, yıllardır Katar'da yaşıyordu.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin vefatı dolayısıyla oğlu Abdul Rahman Yusuf ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

KORONAVİRÜSE YAKALANMIŞTI

Kaleme aldığı çok sayıda eserle Türkiye'de de yakından tanınan Karadavi'nin, geçtiğimiz yıl koronavirüse yakalandığı öğrenilmişti. Enfekte olan Karadavi'nin, bir süre sonra sağlık sorunları yaşamaya başladığı aktarılmıştı.

YUSUF EL-KARADAVİ KİMDİR?

 

9 Eylül 1926 senesinde Mısır'ın El-Garbiyye ilinin Siff Turab bölgesinde dünyaya gelen Karadavi, küçük yaşta babasını kaybetmiştir. Yusuf el Karadavi Kur'an'ı Kerimi küçük yaşlarda ezberemiş ve El-Ezher'in lise kısmını ikincilikle bitirmiştir. Karadivi, saha sonra El-Ezher Üniversitesi Usul-u Din Fakültesine girmiş ve bu bölümü de birincilikle bitirmiştir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN