Ekonomi
Giriş Tarihi : 01-06-2017 09:58   Güncelleme : 01-06-2017 09:58

E-Ticaret Güvenli Hale Geliyor

Vatandaşların internet üzerinden yapmış olduğu hizmet ve mal alımında güvenliğinin sağlanması gerektiğini ve yapılan son çalışmaları olumlu karşılayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığının elektronik ticareti geliştirmek ve güvenliğini artırmak için üzerinde çalıştığı ‘Güven Damgası Sistemi’ni destekliyoruz. Standartları sağlayarak güvenlik ve hizmet kalitesi gerekliliklerini yerine getiren e-ticaret siteleri sisteme kayıt olabilecektir” dedi.

E-Ticaret Güvenli Hale Geliyor

-“E TİCARET DAHA GÜVENLİ OLACAK”

Tüketicinin korunması, elektronik ticaretin düzenlenmesi, kişisel verilerin korunması kanunları ve ilgili mevzuatlara uygun olmasını çok önemsediklerini de anlatan Bendevi Palandöken, “E-ticaret ortamının çocukların korunmasına yönelik tedbirler içermesi gibi gereklilik ve standartların sağlanması gerekmektedir. Stok bilgisi ve ürün özellikleri ile tedarik, kargo ve teslimat süreleri gibi hususlarda taahhütlerine uygun hareket etmeleri, sipariş ve kargo takibinin yapılması, alıcının sipariş hakkında bilgi alabilmesi, talep ve şikâyetlerini ileterek, çözüme ulaşabilmesi gibi gereklilikler de Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ Taslağında gerekli çalışmalar yapılmaktadır” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZ E-TİCARET İÇİN GÜVENLİ SİTELERİ BELİRLEYEBİLECEK”

Güven Damga Sisteminin tüketicileri koruyacağını ve özellikle yaşanan dolandırıcılık olaylarının daha da azalacağını kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, “Tüketiciler, Güven Damgası ile tahsis edilen sitelerin daha güvenli ve gizliliğe önem veren siteler olduklarını satın alınan malın kalitesinden ve kendilerine ulaştırılırken aksaklıkların kalktığını göreceklerdir. E-ticaret ile satın alınan ürün veya hizmet ile ilgili yaşanan olumsuzluk ya da aksaklıklarda şikâyetlerini iletecekleri muhatap bulabilecek, çözüme ulaşabileceklerdir. Satın alınmış ürünün teslimatında bir sürpriz yaşanmayacak olup, fotoğraf makinesi alınmışken kargodan cep telefonu çıkmayacaktır. Güven Damgası olan sitelerde böyle bir aksilik yaşanması durumunda Bakanlık duruma müdahil olarak yaptırımlarını kullanacaktır. En önemlisi mahkemelerin yükü azalacak” şeklinde konuştu.

“VERGİ GELİRLERİ DE ARTACAK”

Güven damgası alan sitelerin vergi işlemlerinin de daha rahat takip edilebileceğini ifade eden Palandöken, “Vatandaşlar yakın gelecekte güven damgası alan siteleri tercih ederken maliye de bu siteler üzerinden elde edilen gelirleri daha kolay takip edecek, bu yolla vergi gelirleri de artacaktır. Özetle, bu sistemde hem e-ticareti yapanlar, hem vatandaşlar hem de devlet kazanacak, yani bir taşla üç kuş vurulacak” dedi. 

adminadmin