Eğitim
Giriş Tarihi : 17-02-2022 16:29   Güncelleme : 17-02-2022 16:29

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir Eşel mobil sisteminden başka çözüm yok!

Eğitimciler Birliği Sendikası Samsun 2 Nolu Şubesi Şube Kurullarının ve İşyeri Temsilcilerinin katılımı ile gündemi değerlendirmek üzere bir toplantı düzenledi.

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir  Eşel mobil sisteminden başka çözüm yok!

 

Toplantıda söz alan Şube Başkanı Tevfik Yılmaz DEMİR daha önce bazı çevrelerce kamuoyunu yanıltarak zararlı olarak lanse edilen HES ve Nükleer Santrallerin bugün gerekliliğini toplumun anlamaya başladığını belirtti.

Dünya genelinde oluşan doğal gaz ve petrol zamlarının elektrik üretimini olumsuz etkilediğinin üzerinde duran DEMİR, artık Türkiye’nin de nükleer enerji santrallerini kurup bir an önce hayata geçirmesinin vakti geldi ve geçiyor dedi.

Ayrıca 6 bin personeli olan Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki çalışanlarının büyük çoğunluğu mesai saatlerine uymanın ötesinde fedakârane çalışmalarıyla övgüye layık bir performans gösterdiğini belirten Demir, Akademik, idari personeliyle yapılan ilmi, idari ve sağlık alanındaki çalışmalarla OMÜ bölgenin iftihar edilen bir markası ise bu çalışanları sayesindedir dedi.

Son günlerin en önemli konusu enflasyona da değinen Başkan DEMİR; Artık anlaşılmıştır ki enflasyonlu zamanlar geri gelmiştir.

Aralık enflasyonuyla beraber iki hanelere geçen enflasyon farkını da içine alacak şekilde Ocak'ta farklı maaşlarımızı aldık ama elektrik,  doğalgaz, petrol zamlarıyla birlikte Ocak enflasyonu yüzde 11.10 olarak açıklandı.

Ve daha ilk ayda temmuz yüzde 7 enflasyon beklentisi yüzde 4 daha da arttı. Daha ilk aydan geçen yılı telafi etmek bir yana yüzde 11'de paramızda değer kaybı yaşandı.

Maliye Bakanımız da bugün Nisan için yüzde 50 enflasyonu göreceğiz, dedi.

Yani Ocak zamları şimdiden kadük kaldı.

Peki çözüm nedir?

İlk defa Erbakan Hocamızın uyguladığı Eşel Mobil sistemi.

Yani ne kadar enflasyon farkı varsa bir sonraki ayda o farkın sabit gelirliye verilmesi.

Enflasyonlu günler geri geldiğine göre Eşel Mobilden başka çare de gözükmüyor dedi

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN