Genel
Giriş Tarihi : 26-11-2019 09:07   Güncelleme : 26-11-2019 09:07

​Eline bomba alan Suriye’ye atıyor!

​ABD, Rusya ve Esad rejiminin el ele vererek harabeye çevirdiği Suriye’de ülke neredeyse tamamen harabeye dönerken pastadan pay alma kavgası yüzünden yıkım bitmek bilmiyor. Ankara’nın da yanlış dış politikasıyla suç ortağı olduğu son yılların en büyük dramında adeta Suriye diye bir “ülke” kalmadı.

​Eline bomba alan Suriye’ye atıyor!

İdlib son 24 saatte hem havadan hem karadan Beşşar Esad rejimi ve destekçisi Rusya’nın yoğun saldırılarına maruz kaldı. Rejim güçleri, Kefrenbil ilçesi, Keferruma beldesi, Has, Bsakla, Deyr Sünbül ve Hazarin köyleri havadan vurdu. Muhaliflere ait uçak gözlem evine göre, Rus savaş uçakları da Maaretinuman ilçesi, Kensafra beldesi, Kefer Vadi, Maarethırme, Um Halahil, Muşeyrife, Breysa, Tavil Halib, Maaretennisan köylerinde saldırı düzenledi. Kensafra beldesine düzenlenen Rus saldırısında, Kivan Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi ile Kensafra Camisi vuruldu. Yoğun saldırılar nedeniyle boşaltılmış olan mahallerde ölen ya da yaralanan olmadı.

HASTANE ‘HİZMET DIŞI’ KALDI!

Hastanenin müdürü Ali Heşşüm, “Hastanemiz Rusya’nın şiddetli patlayıcı roket saldırısına maruz kaldı. Hastane tamamen hizmet dışı kaldı. Genel cerrahi, üroloji, röntgen, ilk müdahale ile çocuk ve kadın doğum bölümleri ücretsiz hizmet vermekteydi. Ayda 6 bin 500 sivil hastaneden yararlanıyordu” diye konuştu. Drone ile kaydedilen görüntülerde, hastanenin tümüyle harabeye döndüğü görüldü. Maaretennisan köyünde ise 3 sivil yaşamını yitirdi, Breysa köyünde 5 sivil yaralandı.

1 YILDA BİR MİLYON GÖÇMEN

Sözde Esad rejimine bağlı ancak başını Rus kuvvetlerin çektiği “Kaplan Güçleri” adı verilen 5. Lejyon, İran destekli yabancı gruplardan “Kudüs Tugayı”, İdlib’in güneydoğusundan Muşeyrife Tepesi’ni ele geçirdi. Söz konusu tepe, İdlib’in büyük ilçelerinden Maaretinuman’a kadar varan güzergâhın ilk savunma hattı niteliğinde bulunuyor. Türkiye ile Rusya arasında, 17 Eylül 2018’de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde, rejim ve Rusya’nın saldırılarında 1300’den fazla sivil öldü. Saldırıların yoğun olduğu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son 1 yılda 1 milyonu aştı.

25 GÜNDE 100 KİŞİ ÖLDÜ

Esad rejimi ve destekçisi Rusya’nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere yönelik bombardımanında 100 sivil hayatını kaybetti, 50 bin sivil yerinden edildi. İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde Esad rejimi askerleri, İran ve ABD destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya’nın saldırılarında son 25 günde 10 bin aileden oluşan yaklaşık 50 bin sivilin yerinden edildiği bildirildi. Aynı dönemde, İdlib’de 90, Hama’da 1 ve Halep’te 9 sivilin hayatını kaybettiği, ölenlerden 37’sinin çocuk olduğu belirtildi.

* Öte yandan Suriye-Irak sınırının yakınında Meyadin ilçesinde İran destekli Hizbullah’ın olarak kullandığı iddia edilen okulda İbni Sina Okulu’nda meydana gelen patlamalar sonucu 4 kişi öldü. Kuzeydeki Azez’de ise YPG/PKK’lı teröristlerce araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Patlama sonucu çevrede maddi zarar oluştu.

Milli Gazete

adminadmin