Eğitim
Giriş Tarihi : 31-03-2021 09:04   Güncelleme : 31-03-2021 09:04

Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İki Proje İle Türkiye Finalinde!

Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri edebiyat ve sosyoloji alanında hazırladıkları projeler ile 52.Tübitak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında bölge finalinde birinci olarak Türkiye finalinde yarışmaya hak kazandılar.

Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İki Proje İle Türkiye Finalinde!

Samsun bölge yarışmasında 10’a yakın ilden gelen onlarca proje metinleri üzerinden yapılan elemede finale kalan Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri edebiyat alanında “Söz Sanatlarının, Tanpınar’ın İmgeleri Perspektifinde, Web2.0 Araçları Kullanılarak Öğrencilerin Kendi Ürettikleri Metinler Üzerinden Öğretimi” adlı proje ile bölge finalinde birinci olarak Türkiye finaline kaldı. . Projeyi hazırlayan Hilal Sude YEREBAKAN ve Feyza Nur ARMUTÇU, edebiyat derslerinde yaratıcı yazarlık yoluyla edebi kavramların web2.0 araçları yoluyla nasıl daha iyi öğretilebileceğini araştırdılar ve önerilerde bulundular.

Sosyoloji alanında bölge birincisi olan ve  okulumuzu Türkiye finaline götüren projenin konusu ise “Sosyal Medyadaki Filtreli Görüntülerin Liseli Gençlerin Beden Algısı Üzerindeki Etkisi” oldu.  Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Dilara YÜRÜKCÜ ve Nur Betül BİTON’u bu proje ile sosyal medya ortamında filtreli görüntü paylaşılmasının paylaşan ve paylaşımlara maruz kalan kişilerin beden algıları üzerindeki etkisini incelemeyi amaçladı.

Dil ve edebiyat ve değerler eğitimi tematik alanlarında hazırlanan projeler mayıs ayında okulumuz adına Türkiye finalinde birincilik için yarışacaklar. Aynı zamanda ilimizi ve okulumuzu temsil edecek olan danışman öğretmenlerimiz Nilgün BAŞ ve Bülent KÖKSAL hocalarımızı ve kıymetli evlatlarımızı tebrik ediyor, Türkiye finallerinde başarılar diliyoruz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN