Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-11-2017 11:23   Güncelleme : 27-11-2017 11:23

Erbakan Vakfı Samsun Şube Başkanı Suat Zor: Allah’ın Hiç Bir Gününe Kara Diyemeyiz!

​Erbakan Vakfı Samsun Şube Başkanı Suat Zor, son günlerde bazı alışveriş merkezlerinin uygulamaya koyduğu Kara Cuma kampanyası hakkında yaptığı açıklamada, Kara Cuma’nın, özellikle ABD Merkez olmak üzere, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerde, 1952 yılından beri kutlanan ve kapitalist ülkelerin alışverişte Nirvana’ya çıktıkları gün olduğunu belirterek;

Erbakan Vakfı Samsun Şube Başkanı Suat Zor: Allah’ın Hiç Bir Gününe Kara Diyemeyiz!

“Alışveriş çılgınlığının yaşandığı bu gün , "Kara Cuma" olarak nitelendirilmiş olması oldukça düşündürücüdür. Oysaki Kur'an-ı Kerim’de, Cuma suresi vardır. Bu sürenin 9.ayetine baktığımızda, âdeta bu olaya karşı verilmiş bir cevap buluruz” dedi.

Zor şöyle devam etti;

" Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah'ı anmaya koşun ve ALIŞVERİŞİ BIRAKIN. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır."

Bu âyet-i Kerimede alışverişin bırakılması isteniyor.

Bu meselenin hikmet yönünü bir yana bırakarak, bizler Müslümanlar olarak, Cuma gibi bir güne kara demeyi çirkin buluyoruz.

Allah'ın her günü aydınlıktır. Hiçbir gününe " kara" diyemeyiz. Dolayısıyla pazar ve ya cumartesi günlerine de kara diyemeyiz.

Bu vesileyle Müslümanların önemli günlerinin bu şekilde adlandırılmış olmasını, ERBAKAN VAKFI olarak kınıyoruz.

Cenab-ı Hakk'ın her günün aydınlık olduğunu tekrar hatırlatarak, halkımızın bu gibi alışveriş merkezlerinde daha duyarlı olmalarını temenni ediyoruz.

Suat ZOR

ERBAKAN VAKFI SAMSUN İL BAŞKANI

adminadmin